Közlemény – MSZP: Idén is lesz csanyiki majális

Miskolc – A szokott helyen, a Csanyikban várja a miskolciakat május 1-jén az MSZP. Lesz műsor, vendéglátás, családi program.

Mindezt dr. Varga László országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke és dr. Simon Gábor miskolci önkormányzati frakcióvezető, a párt miskolci elnöke jelentette be pénteken.

Elmondták: sajnálják, hogy a fideszes városvezetés nem érti a miskolciak üzenetét. Azzal ugyanis, hogy az elmúlt években is ezerszámra mentek el az emberek az MSZP által szervezett csanyiki majálisra, nyilvánvalóvá tették: hiába tette át a városvezetés a belvárosba a május 1-jei programokat, egy miskolcinak május 1-je a Csanyikot jelenti. Ez a nap világszerte a munkásmozgalom napja, vagyis a majális nem polgári piknik, ahogyan azt a jelenlegi városvezetés értelmezi. Az MSZP számára a bérből és fizetésből élők képviselete a legfontosabb, ezért tesz is azért, hogy a dolgozó emberek méltó körülmények között, a szokásos helyszínen ünnepelhessenek. Ezért szervezik meg idén is a csanyiki majálist.

Az MSZP a hagyományokhoz híven május 1-jén, délelőtt 10 órától most is sátorral, vendéglátással, programokkal várja a miskolciakat. Arra kérik a városlakókat, hogy akik még fontosnak érzik a munka, az összetartozás, a szolidaritás kifejezéseket, ne szakítsanak az évtizedes hagyományokkal.

– Az MSZP Miskolci Szervezete –