Helyi közélet

2016.01.29. 18:51

Négyemeletes kocsonyatortával indult a Kocsonya Farsang Miskolcon!

Miskolc - Csütörtökön elindult a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang. Már az első napon rekordszámú látogató volt Miskolc belvárosában, de a szervezők a hétvégére még több tízezer vendéget várnak a változatos zenei, gasztronómiai és kulturális programokra.

Miskolc - Csütörtökön elindult a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang. Már az első napon rekordszámú látogató volt Miskolc belvárosában, de a szervezők a hétvégére még több tízezer vendéget várnak a változatos zenei, gasztronómiai és kulturális programokra.

A négynapos rendezvénysorozat hivatalosan csütörtök délután vette kezdetét, amikor az egész belvároson keresztülmenő látványos felvonulás után Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere immár hagyományosan meggyújtotta az óriáskocsonya alatti kondér alatti lángot. A két évvel ezelőtti 700 adagos óriáskocsonya után idén Magyarország legnagyobb, 1200 adagos sertéskocsonyájából készült egy négyemeletes kocsonyatorta. Zsóka Roland, a Miskolci Közintézmény Működtető Központ élelmezési igazgatója, „vezényelte le” ezúttal is a gasztronómiai bravúrt:

- A valóban hatalmas kocsonyát 300 kg sertéshúsból, sertésfejből, sertésbőrből, sertéscsülökből, sertéskörömből készítettük, de hogy még pikánsabbá tegyük az ízét, füstölt csülköt és tarját is tettünk hozzá – mondta Zsóka Roland. - Ezek után csípőspaprikával, sóval, borssal, fokhagymával és vöröshagymával bolondítottuk meg. Mindezt 650 liter vízben kezdtük el főzni, amelyből végül 500 liter lett. Ebből készült el a négyszintes kocsonyatorta, amely 1200 adagot jelent.

A négyemeletes kocsonyatortát az előzőleg regisztrált látogatók között osztották szét. A gasztronómiai, népművészeti és kézműves kínálaton túlmenően a fellépő művészek összetétele és kínálata idén is minden könnyűzenei stílust lefed majd annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára legvonzóbb, legérdekesebb programokat.

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang mindig különös figyelmet szentelt a helyi formációknak, így az elkövetkezendő három napon olyan eredetileg miskolci csapatok is színpadra állnak, mint a Miskolci Illés Emlékzenekar, a Bíborszél, a Miskolc Dixiland Band és a Paddy and the Rats. Találkozhatunk a Magashegyi Undergrounddal, Nagy Feró és a Beatrice-vel, Aradszky Lászlóval, a Cloud 9+-al és a Sky Fanatic-kal. A szombati nap kiemelkedő fellépői a már említett Paddy and the Rats-en kívül a Hooligans, Vörös István és a Prognózis, az In his Steps, valamint Deniz lesznek. Vasárnap sem unatkozhatnak mindazok, akik még mindig bírják majd a mulatást, hiszen a korábban felsorolt miskolci csapatokon kívül Tamás Gábor és a Reflex rajongói találkozhatnak kedvenceikkel.

Aki nem tud személyesen csápolni a koncerteken, az online követheti élőben a bulikat:

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang minden szabadtéri programja ingyenes! A teljes részletes program a programfüzetből és az esemény internetes honlapján megismerhető. Az esemény szervezője a CINE-MIS Nonprofit Kft.

- Hámori Eszter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában