Közlemény – MSZP: Életveszélyes lehet a rosszul nyírt sövény

MSZP: Életveszélyes lehet a rosszul nyírt sövény
MSZP: Életveszélyes lehet a rosszul nyírt sövény
Miskolc – Ha nem, vagy nem kellő mértékben nyírják meg az utakat elválasztó sövényt a Középszeren, az könnyen tragédiához is vezethet. Minderre Földesi Norbert MSZP-s miskolci önkormányzati képviselő, a választókerület korábbi képviselője figyelmeztetett annak kapcsán, hogy az utcában szerdán délután elgázoltak egy, az úttesten átkelni készülő 17 éves lányt.

A boon.hu szerdai tudósítása szerint egy gyalogos indult át a zebrán kicsit távolabb egy embermagasságú sövénytől, amikor az abból az irányból közlekedő Nissan Almera vezetője későn észlelve a járókelőt, elütötte. Úgy tudni, a gyalogost a mentők könnyű sérüléssel szállították kórházba.

Az eset apropóján Földesi csütörtökön a helyszínen, a Középszer 70. szám előtti közterületen arról beszélt, hogy korábban, amikor ő volt a választókerület képviselője, különösen figyelt arra, hogy a sövényt időben és kellő szakszerűséggel nyírják le az ezzel megbízott cég munkatársai. A sövénynyírást ugyanis a választókerület képviselője rendeli meg, az elvégzett munkát is ő veszi át.

Szerinte a fideszes Glatz Katalin, a választókerület tavaly megválasztott képviselője hibát követett el, amikor hagyta, hogy a sövény bizonyos útszakaszokon embermagasságú maradjon. „Ha egy felnőttet is képes eltakarni az autósok szeme elől a nagyra nőtt sövény, akkor egy kisgyermeket pláne” – mutatott rá Földesi, kérve képviselőtársát, hogy az ilyesmire figyeljen oda – még mielőtt nagyobb baj nem lesz belőle.

– Az MSZP miskolci szervezete –


Gyalogosgázolás az Avason

Miskolc – Személyi sérüléssel végződött az a közlekedési baleset, ami Miskolcon történt szerdán délután a Középszer utcán. tovább »