Közlemény – MSZP: Állítsák végre helyre a feltúrt utakat!

MSZP: Állítsák végre helyre a feltúrt utakat!
MSZP: Állítsák végre helyre a feltúrt utakat!
Miskolc – „Korlátolt hülye az, aki csak azért nem tesz egy, a miskolciak számára fontos beruházás végrehajtásáért, mert ott, ahol azt végre kellene hajtani, történetesen ellenzéki a képviselő”. Ezt Bartha György szocialista önkormányzati képviselő jelentette ki csütörtökön Miskolcon, a Tokaji Ferenc és a Ferenczy Sándor utcák kereszteződésében megtartott sajtótájékoztatóján, amikor ismét a közműberuházás miatt feltúrt utcák rendbe tételét követelte. Mint mondta, reméli, ebben az esetben nem ez a helyzet.

Bartha György december 4-én tartott ugyanitt sajtótájékoztatót arról, hogy hónapok óta hiába folytat szélmalomharcot több diósgyőri útszakasz helyreállításáért. Elmondta, hogy a környéken szennyvízvezetéket építettek nyáron, a felbontott utakat viszont azóta sem tette tisztességesen rendbe a kivitelező: aszfalttal nem látták el, csak földet döngöltek a feltúrt szakaszokra. A Ferenczy utca esetében ez azért különösen problémás, mert az a Tokaji Ferenc utcába torkollik, ahol viszont már városi busz, a 9-es is jár. Az eső pillanatok alatt kimossa a döngölt földet, méretes kátyúk keletkeznek, ami balesetveszélyes.

Az akkori sajtótájékoztatóján megjelent egy úthenger, egy traktor, néhány munkás, s úgy tettek, mintha éppen dolgoznának. Munkájuk azonban csak propagandisztikus célokat szolgált, maradt mindenhol a döngölt föld, a kátyú. A fentieken túl ez a helyzet a Köztársaság, a Boldog, a Pálma és a Hegyes utcák bizonyos szakaszain is.

A képviselő december óta minden önkormányzati közgyűlésen szóvá teszi a problémát, a válasz minden esetben az, hogy egyeztetnek, figyelmeztetik a kivitelezőt, nemsokára megoldódik az ügy. „Már áprilist írunk, mégsem történt semmi, holott az időjárás hetek óta lehetővé tenné az aszfaltozást” – mondta Bartha. Hangsúlyozta azt is, hogy a városvezetés választotta ki a kivitelezőt, ezért a felelősség is őket terheli a be nem fejezett munka miatt.

Dr. Varga László, Diósgyőr országgyűlési képviselője azt mondta: szerdán egy olyan, még nem létező út miatt tartott sajtótájékoztatót, aminek a megépítését nem is akarják az ott élők, csütörtökön pedig egy olyan miatt, ami rossz, s hiába követelik annak kijavítását az emberek, azt nem hajtják végre az illetékesek.

Emlékeztetett arra, hogy nemcsak Diósgyőrben okoz problémát a slendrián és nemtörődöm munkavégzés, a város más pontjain élőknek is gondot jelentenek a hibás beruházások, a rossz utak. A Vasgyárban több utcában is hasonló a helyzet, ott is hiába várnak a helyreállításra a lakók, nem történik semmi.

Az országgyűlési képviselő hangoztatta: az önkormányzatnak figyelembe kell vennie az emberek jogos elvárásait, s biztosítania kell azt a közlekedési minimumot, amit a 21. században egy Európai Uniós tagállamtól meg lehet követelni.

– Az MSZP miskolci irodája –