Közlemény – MSZP: Alibimunka lett az útjavításból

Miskolc – Felháborító, hogy a városvezetés semmibe veszi több száz diósgyőri lakos problémáját, s az is, hogy ezeket a problémákat a közpénzből finanszírozott helyi tévé, újság elhallgatja. A feltúrt Ferenczy Sándor utca rendbe tétele „természetesen” leállt, a Tokaji Ferenc, a Pálma, a Boldog, a Szervezet és a Hegyes utcáké el sem kezdődött. Minderről Bartha György szocialista önkormányzati képviselő beszélt kedden, a Szervezet és a Boldog utca kereszteződésében megtartott tájékoztatóján.

Mint ismert, december 4-én reggel sürgős gyorsasággal javítani kezdték a miskolci Ferenczy Sándor utca aszfaltját, alighanem annak köszönhetően, hogy Bartha György éppen a munkálatok elmaradása miatt hirdetett aznapra helyszíni sajtótájékoztatót. Az történt ugyanis, hogy a Ferenczy és több más diósgyőri utcában augusztus végén befejeződött a szennyvízelvezető csatornahálózat kiépítése, ám az utcák felbontott részeit mind a mai napig nem aszfaltozták újra.

Ahogyan az várható volt, a Ferenczy utcában december 4-én elindított munka csupán alibimunkának bizonyult, annyi történt, hogy aznap földdel döngölték be a gödröket. Aszfaltot azóta sem kapott az utca, kedden reggel senki sem dolgozott arrafelé, a december 4-én bedöngölt föld felét már kijárták az autók.

Az MSZP-s képviselő a Szervezet és a Boldog utcák kereszteződésében arról beszélt, hogy ott egy kicsit jobb a helyzet, hiszen mintegy másfél hónappal ezelőtt öklömnyi méretű kövekkel töltötték fel a gödröket. Ez az eljárás viszont abból a szempontból okoz gondot, hogy a köveket az útépítőknek a majdani aszfaltozáskor ki kell szedniük a gödrökből: arra ugyanis nem lehet aszfaltszőnyeget húzni.

„Miért nem lehet egy munkát rendesen befejezni? Mikor lehet végre tisztességesen közlekedni ezekben az utcákban?” – tette fel kérdéseit a képviselő. Hozzátette, az elmúlt héten a Ferenczy Sándor utcában megtartott tájékoztatójára sem reagált a városvezetés, nagyjából ez várható most is. A problémát igyekeznek elhallgatni az illetékesek, olyannyira, hogy sem a múlt heti, sem pedig a mostani sajtótájékoztatóján nem képviseltette magát egyetlen közpénzből fenntartott miskolci médium (Miskolc TV, Miskolci Napló, minap.hu) sem.

– Az MSZP miskolci szervezete –