Közlemény – MSZP: A közgyűlés döntsön a Macik támogatásáról!

MSZP: A közgyűlés döntsön a Macik támogatásáról!
MSZP: A közgyűlés döntsön a Macik támogatásáról!
Miskolc – Terjessze be a júniusi közgyűlésre a városvezetés azt a javaslatát, amely a Miskolci Jegesmedvék támogatásáról szól. A dokumentumban jelöljék meg a támogatás forrását, s mellékeljék a támogatási szerződés tervezetét is. Csak ebben az esetben hiszi el az MSZP azt, hogy a polgármester nem csupán ígérget, s dr. Kriza Ákos nem akarja „jégre vinni” a Macikat.

Minderről Földesi Norbert szocialista önkormányzati képviselő beszélt szerdán Miskolcon.

Elmondta: az MSZP a májusi közgyűlésre terjesztette be azt a javaslatát, hogy évi 20 millió forinttal támogassa város a MOL Liga és kupagyőztes, magyar bajnok Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatát. A városvezetés a hírre sietve közölte, hogy ők még az MSZP által megjelölteknél is többet adnának a Miskolc hírnevét öregbítő klubnak, dr. Kriza Ákos polgármester egyenesen 50 millió forintos támogatásról értekezett a sportnapilapnak adott nyilatkozatában. Csakhogy – mutatott rá Földesi – semmiféle előterjesztést nem nyújtottak be, a szocialisták előterjesztését pedig, ahogyan szokták, mindenféle mondvacsinált jogi kifogásokra hivatkozva, nem vették napirendre.

Ígéretekkel ugyanakkor tele a padlás. Éppen ezért az MSZP ragaszkodik hozzá, hogy a júniusi közgyűlésen tárgyalják meg a támogatás ügyét, s ott hozzanak határozatot annak mértékéről, forrásáról.

– Az MSZP Miskolci Szervezete –