Közlemény – Miskolcon kórházak csatlakoznak a távhőre – Megszűnt a forgalomkorlátozás az Ifjúság úton

Akt.:
Miskolc – Megszűnt a forgalomkorlátozás az Ifjúság úton, az érintett területen is befejeződött a vezetéképítés, amely a Semmelweis és Szent Ferenc kórház távhőre csatlakozását biztosítja.

A Miskolc Holding Zrt. tagvállalata, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. pályázati támogatásból bővíti távhőszolgáltatását. Ennek részeként az avasi hőkörzet „szomszédságában” elhelyezkedő Szent Ferenc és Semmelweis Kórház távhőrendszerre történő csatlakozását valósítja meg. A kivitelezés ez év januárban kezdődött az érintett kórházak területén, majd folytatódott a távhőellátáshoz szükséges korszerű, előreszigetelt távfűtési gerincvezeték építésével, először a Csabai kapuban és a Bottyán János utcában, majd az Ifjúság úton.

2015. május 7-ére az Ifjúság úton a vezetékfektetés befejeződött, helyreállt a forgalmi rend, megszűnt a forgalomkorlátozás és lezárás. Az építkezés eredményeként a helyreállított út alatt 1,5 méter mélyen, homokágyban, 40 nyomvonal folyóméteren DN250-es méretű előreszigetelt vezetékszakasz épült ki.

– Pásztor Imre, Miskolc Holding –