Közlemény – MIHŐ, MIVÍZ: hibajavítás Miskolcon

Miskolc – Pénteken reggel, valamint csütörtökön kora este vezetéklyukadáshoz illetve csőtöréshez riasztották a MIHŐ és a MIVÍZ hibaelhárítóit. A munkavégzés és így a szolgáltatási szünet az avasi városrész kettes ütemének egy részét és a Katowice utca, Szentpéteri kapu egyes társasházait érinti.

Ma reggel távhő gerincvezetéken történt lyukadás miatt nincs melegvíz-szolgáltatás az Avas kettes ütemének egyes részein. A hiba reggel 8 óra körül jelentkezett, azóta nagy erőkkel dolgoznak a MIHŐ munkatársai, hogy – a tervek szerint – még ma, a késő délutáni órákban újra legyen melegvíz-szolgáltatás a Felsőruzsin körút, Szilvás utca, valamint a Szentgyörgy utca páros számú házainak lakásaiban és intézményeiben.

Tegnap este észlelt nyomásesést a MIVÍZ ügyeletese a Katowice utca társasházait is ellátó ivóvízvezetéken. A hibajavítást a területen parkoló autók miatt csak ma reggel tudta megkezdeni a MIVÍZ, tegnap kiszakaszolták a vezetéket, hogy más területet ne érintsen az ivóvíz-szolgáltatási szünet. A Katowice u. 19. előtti csőtörés így a Katowice utca 19-29 közötti és a Szentpéteri kapu 77-89 közötti társasházakat érinti. Az ivóvízellátást az érintett társasházaknál jelenleg lajtkocsiból biztosítja a MIVÍZ a munkálatok befejezéséig, amelyet ma késő délutánra ígérnek a szakemberek.

Az érintett fogyasztók megértését és türelmét kéri a MIHŐ és a MIVÍZ Kft., akiknek munkatársai nagy erőkkel dolgoznak a hibajavításokon.

Továbbá a MIVÍZ Kft. kéri a Katowice utca 19. szám előtt parkoló autók tulajdonosait, hogy autóikkal a hibajavítás idejére máshol álljanak meg.

Miskolc, 2015. május 15.

Pásztor Imre, Miskolc Holding