Közlemény – Megérkezett Miskolc hetedik új villamosa is

Sorra érkeznek az új Skoda villamosok Miskolcra
Sorra érkeznek az új Skoda villamosok Miskolcra - © Fotó: MVK Zrt.
Miskolc – A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt június 2-án, hétfőn este újabb jelentős állomásához érkezett: megérkezett a hetedik új Skoda villamos.

2013. július 2-án érkezett az első, 2013. augusztus 20-án a második, 2014. április 7-én a harmadik, április 24-én a negyedik, április 29-én az ötödik és május 19-én a hatodik Skoda gyártmányú villamos. 

A hetedik jármű 2014. június 2-án az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba. Az átlépés zökkenőmentesen zajlott ismét, így 19 órakor lépte át a szerelvény a határt, majd este fél kilenckor érkezett meg a Miskolc Városi Közlekedési vállalat telephelyére.

Mielőtt Miskolc hatodik új villamosa is forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán.

Idén még 22 új villamos érkezik Miskolcra

A tervezet szerint ebben az évben 22 új villamos érkezik:  4 új villamos júniusban, 3 júliusban, 2 augusztusban, 4 szeptemberben és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két új Skoda villamos érkezik Miskolcra, így lesz teljes a 31 darabos új flotta, amely teljes egészében leváltja a régi villamosokat.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –