Közlemény – Különleges MVK a Múzeumok Éjszakáján

Akt.:
Különleges MVK a Múzeumok Éjszakáján
Különleges MVK a Múzeumok Éjszakáján - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén, június 21-én a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében 17:00-23:00 óra között különleges estét szervez.

Az autóbuszok és villamosok kipróbálása mellett veteránjármű kiállítással és telephely látogatással, kulisszatitkokkal várják a vendégeket. Bemutatkozik az MVK Közlekedéstörténeti Múzeuma, továbbá „közlekedési” ajándéktárgyak megvásárlására is lehetőség nyílik a Múzeumok éjszakáján a miskolci közlekedési vállalatnál.

A június 21-ei különleges nyílt nap keretében minden érdeklődő kipróbálhatja az MVK autóbuszait és villamosait, de veterán járművek is bemutatkoznak. Olyan különlegességek várják vendégeiket, mint a hóseprő villamos, a legendás Ikarus 31-es, vagy a Borsod megyei Veterán Jármű Klub Egyesületnek köszönhetően 20-25, többek között az 1950-es, 60-as és 70-es évekből származó tűzoltó, mentő és rendőrautó, valamint számos „old timer” személygépkocsi és motorkerékpár.

A telephely látogatás során bepillantást nyerhetünk a közlekedési vállalat életébe, a villamos-és autóbusz javító csarnok mindennapjaiba, amelyhez 19 órakor és 21 órakor „szakmai idegenvezetés” társul.

mvk-a-muzeumok-ejszakajan

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –