Közlemény – Közös adománygyűjtésbe kezd a Jobbik és Rokker Zsolti

Rokker Zsolti és Jakab Péter
Rokker Zsolti és Jakab Péter
Miskolc – Anyaotthonok megsegítésére gyűjt a Jobbik és Rokker Zsolti Miskolcon. A humoristát a párt helyi képviselője kérte fel a karitatív akció támogatására, ő pedig örömmel mondott igent.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője elmondta, pártja egyre nagyobb hangsúlyt fektet a karitatív tevékenységre, hiszen sokaknak nincs idejük kivárni, amíg a politikai küzdelmek eredményre vezetnek, azonnali segítségre szorulnak. Ilyenek a miskolci anyaotthonok is, amelyek teljes kihasználtsággal fogadják például a családon belüli erőszak elől menekülő anyákat és gyermekeiket. A képviselő elmondta, több anyaotthont is meglátogatott, ahol elmondták neki: a legtöbben egyetlen szatyorral érkeznek, így a legnagyobb segítséget a ruhanemű jelenti. Ezért döntött úgy a Jobbik, gyűjtést szerveznek, az akció népszerűsítéséhez pedig a Miskolcon élő humoristát, Rokker Zsoltit, polgári nevén Erdei Sándort kérik fel.

Megtisztelő volt a Jobbik megkeresése, az meg különösen, hogy olyan jótékonysági akció népszerűsítésére kértek fel, amelynek keretében a legkiszolgáltatottabbakon fogunk segíteni. Úgy gondolom, a karitatív tevékenység mindenkinek kötelessége, annak viszont különösen, aki a közéletben valamilyen szerepet tölt be, hiszen ő nagyobb eséllyel tud hatni azokra, akik megtehetik, hogy gondoskodjanak az elesettekről – mondta a humorista. Hozzátette: a legtöbb párt általában csak a választások előtt szervez jótékonysági akciókat, külön öröm, hogy van olyan, aki ezt akkor is megteszi, amikor azért nem szavazatot kap, hanem csupán egy mosolyt. “Bár nekem humoristaként ez utóbbi a siker igazi fokmérője, remélem minél többek arcán láthatom majd az adományok átadásakor” – fogalmazott.

Jakab Péter elmondta, a felajánlásokat – jó állapotban lévő női- és gyermekruhákat – két hétvégén fogják várni Rokker Zsoltival a Jobbik által szervezett bababörzéken: április 12-én a Kilián lakótelepen, a volt Otthon étterem mellett, és április 18-án az avasi posta előtt, mindkét helyszínen 10-től 12 óráig.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –