Közlemény – Korszerű váltóállító szerkezet a Kandó téren

Korszerű váltóállító szerkezet a Kandó téren
Korszerű váltóállító szerkezet a Kandó téren - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – A Kandó Kálmán téren a villamosvasúti pálya, a felsővezeték-hálózat és peronfelépítmény felújításával párhuzamosan a behaladó villamosok vágányútját kijelölő váltóállító szerkezet is korszerű berendezésre lett cserélve.

A váltóállítómű elektrohidraulikus, halk működésű, robosztus kivitelű, hosszú élettartamú, nagyon alacsony karbantartásigényű, vízmentesen záró burkolattal rendelkezik, így nagy esőzés és havazás esetén is megbízhatóan működik.

A váltójelzők LED fényforrásúak, energiatakarékosak, hosszú élettartamúak, egyenletes fényeloszlást biztosítanak, így ellenfényben és köd esetén is jól láthatóak.

A váltóvezérlés modern, érintésmentes járműérzékelő elemeket tartalmaz, a perifériák folyamatos ellenőrzését, öndiagnosztikáját is végzi. Meghibásodás esetén is biztonságos üzemet garantál, a működéséről eseménynaplózást készít, szükség esetén pedig távfelügyeletbe kapcsolható.

A váltófűtés automatikus, az időjárási körülményeknek megfelelően szabályozható, illetve az energiahatékonyság érdekében a fűtés csak szükséges ideig működik.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –