Közlemény – Kincskereső műhelymunka az Avason

Miskolc – Az ország egyik legnagyobb panel lakótelepén, Miskolcon, az Avason alakítjuk ki a legújabb kincskereső utakat azokkal közösen, akik jelentkeznek az Ökológiai Intézet Alapítvány által szervezendő műhelymunkára.

A bentlakásos intenzív, 2 napos (2015. május 2-3.) közösségi tervezésen alapuló program célja, hogy a kulturális, történelmi, helytörténeti, régészeti botanikai, közösségi ismereteket útvonalakra fűzve, interaktív, játékos formában fűzzük össze. Az Avas múltja és jelene is bőséggel kínál alapanyagot a műhelymunkához. Ezek megismeréséhez szakemberek is segítséget nyújtanak. A kincskereső útvonalak térképen és verses leírással segítik majd a későbbi látogatókat, családokat, diákokat.

Elsősorban helyi lakosokat, civil szervezetek, tanárok, közösségszervezők, kultúrális területen dolgozók jelentkezését várjuk, akár az ország más tájairól is, ugyanis a férőhelyek felét számukra tartjuk fenn. A műhelymunkán való részvétel ingyenes, de kizárólag azokat tudjuk fogadni, akik mindkét napon, s az éjszakába nyúló tervezésben is részt tudnak és kívánnak venni.

– F. Nagy Zsuzsanna, Ökológiai Intézet Alapítvány –