Közlemény – Jobbik: Véget ért a kampány – bontás helyett irodaavatás a számozott utcákban

Épül a Máltai új irodája az Ötödik utcában
Épül a Máltai új irodája az Ötödik utcában - © Fotó: Jobbik
Miskolc – A választások előtt a számozott utcák lebontásával kampányolt a Fidesz, ehhez képest 2015-ben a Máltai Szeretetszolgálat új irodát fog nyitni a telepen azért, hogy ott egy újabb felzárkóztató programot valósítson meg. Vajon miért avatnak irodát egy olyan telepen, amit a Fidesz le akar bontani, tette fel a kérdést a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A Jobbik frakcióvezetője felidézte: a fideszes városvezetés 2011-ben ingyen építőanyagot adott a számozott utcákban élőknek, hogy újítsák fel az ott lévő lakásokat, 2012-ben pedig egy 150 milliós felzárkóztató programot szavazott meg a telep számára. Ezt az időszakot követték a kampány hónapjai, amikor 180 fokos fordulattal már a telep felszámolásáról kezdtek beszélni, hogy aztán a választások után a gettóhaknit felváltsa a valóság: bontás helyett új irodát avatnak, hogy folytassák a régi „felzárkóztatást”.

„A városvezetés végre valljon színt, mi a terve a számozott utcákkal” – szólított fel Jakab Péter, szerinte ugyanis érthetetlen, miért indítanak felzárkóztató programot egy olyan telepen, aminek a kampányban még a felszámolásáról beszélt a Fidesz. A politikus szerint a jelenlegi folyamatokból úgy tűnik, a város csupán a stadion melletti három rendezettebb utcát kívánja lebontani a stadionrekonstrukció miatt, a telep többi, veszélyesebb része megmarad.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –