Közlemény – Jobbik: Újabb feljelentések illegális szemétügyben Ongán

Akt.:
Illegális szemétlerakó Onga mellett
Illegális szemétlerakó Onga mellett
Felsőzsolca, Miskolc, Onga – Folyatja az illegális szemétlerakók felszámolását Ongán a Jobbik. A Petőfi Sándor utca végénél elért kezdeti sikerek után – ahonnan a hulladék egy része már elszállításra került – nem áll meg a munka, célunk a városunk körül található lerakók teljes felszámolása.

Az Onga és Felsőzsolca között lévő körforgalom közelében is súlyos problémát okoz jelenleg a hulladéklerakás. A Jobbik Ongai Ifjúsági Tagozatának tagjaival kilátogattunk az említett területre, és látva a helyszínen uralkodó állapotokat, rendőri intézkedést kértünk. Az ott elhelyezett szeméthalmokat átkutatva 3 személy csekkjeit, valamint olyan nagyáruházból származó nyugtákat találtunk, amelyeken szerepel ugyanannak a bizalomkártyának a száma.

Az ügyben a feljelentéseket megtettük, valamint az esetet és a 37-es főút Onga és Felsőzsolca között vezető szakasza melletti terület szemetes állapotát jeleztük az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőségnek.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy Ongán az illegális szemételhelyezés problémájának ilyen mértékűre duzzadásában felelősség terheli az elmúlt évek városvezetését. Ha azokkal a renitensekkel szemben, akik úgy gondolják, hogy a településünket és az azzal határos területeket hulladéklerakónak használhatják már a probléma megjelenésénél megtörténtek volna a kellően határozott intézkedések, mára valószínűleg nem eszkalálódott volna el ilyen mértékben a helyzet.

Mindnyájunk közös érdeke a környezetünk rendben tartása, mely elengedhetetlen az egészségünk megőrzése szempontjából. Az ongaiak nem kérnek az illegális szeméthegyekből, nem kérnek a veszélyes hulladékokból és nem kérnek azokból a fertőzésekből, amelyek kialakulásáért ez a probléma felelős lehet. Az eddigi képviselői munkám során is igyekeztem egyértelművé tenni ezeket, és a továbbiakban is azon leszek, hogy a renitenseket szembesítsem a városunkban élők akaratával.

– Hegedűs Edgár, a Jobbik ongai önkormányzati képviselője –