Közlemény – Jobbik: Tovább folytatódik az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem Ongán

Akt.:
Jobbik: Tovább folytatódik az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem Ongán
Jobbik: Tovább folytatódik az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem Ongán
Miskolc, Onga – Városunk köztereinek, kül- és belterületeinek tisztántartása közös érdekünk, hiszen egy rendezett település összképéhez elengedhetetlenül hozzátartozik környezetének ápoltsága. Onga határában járva láthatjuk: vannak, akik úgy gondolják, városunk ezen részeit szemétlerakónak használhatják. A Jobbik elkötelezett a rend helyreállítása mellett, így a szemetelők felelősségre vonásáért a továbbiakban is megtesszük a szükséges intézkedéseket.

A Petőfi Sándor utca végénél található illegális szeméthalmoknál – a hatósági bejelentésünk után – tűz ütött ki, és a hulladékok egy része elégett. A helyszínt körbejárva azzal szembesültünk, hogy a szeméttel szennyezett terület egy részét megpróbálták egyszerűen földdel elfedni.

Felháborítónak tartjuk, hogy egyesek – vélhetően – gyújtogatással és más módszerekkel arra törekednek, hogy még nagyobb kárt okozzanak, hiszen a környezetre kifejezetten káros hipós dobozok, festékes dobozok, gumiabroncsok, műanyag alkatrészek helyszíni elégetése csak tovább fokozta az amúgy is súlyos problémát.

A Jobbik és a párt Ongai Ifjúsági Tagozata újabb rendőri intézkedést kérve, immár az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséget és a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárságát is értesítve folytatja küzdelmét az egészséges, tiszta környezetért.

– Hegedűs Edgár, a Jobbik ongai önkormányzati képviselője –