Közlemény – Jobbik: Tegnap Ózd, ma Tapolca, holnap Miskolc

Miskolc – A tapolcai választás eredménye irányt mutat a miskolciak számára is azzal, hogy 20 év meddő látszatcsörtéi után elbukott az a rendszer, amely félelemkeltésre, zsarolásra és a magyar emberek tűrőképességének határtalanságára épített – mondta pénteki tájékoztatóján Badány Lajos.

A Jobbik önkormányzati képviselje szerint a mostani választás bebizonyította, hogy az embereknek elege lett a fenyegető, mindent megkaparintani akaró hatalomból, az arrogancia, a tisztességtelenség és a korrupció világából. A Jobbik a közvélemény kutatások szerint lassan beéri a Fideszt, s mára egyértelműen annak kihívójává vált. S ha sikeres immár a Dunántúlon is, akkor érdemes elgondolkodni azon, vajon mi lehet Kelet-Magyarországon.

Mint mondta, a Miskolcot vezető elbizakodott „elit” városunkban is teljhatalomra tör, kisajátítja a helyi médiumokat, színjátékká silányítja a Közgyűlést. Érdemi cselekvés helyett hamis sikerpropagandát folytat és kampányintézkedéseket iktat rendeletbe – véli Badány, hozzátéve, eközben városunkból tömegével menekülnek fiataljaink és sokasodnak a mélyigénytelenek. A városvezetés farizeusként beszél: immár közpénzek osztogatásával igyekszik megvásárolni a félretájékoztatott, jóhiszemű idős embereket. Miként a kormány által irányított tévéknek adott utasítás szerint országos szinten el kell hallgatni a Jobbik győzelmét, úgy Miskolcon is száműzik a adófizetők pénzén fenntartott sajtóból a város felemelkedéséért ténylegesen tenni akaró nemzeti ellenzék véleményét, hangsúlyozta.

Badány Lajos elmondta: Ózd és Tapolca példája megmutatta, hogy a megtévesztés és elhallgatás fala tisztességes és hiteles emberek által ledönthető. Mint mondta, az emberek már nem hisznek a média riogatásának, tudják, hogy a Jobbik minden tisztességes embert képvisel, és számít rájuk Miskolc újjáépítésében.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –