Közlemény – Jobbik: Rettegnek a miskolci Napfürdő utca lakói

Jobbik: "Keménygyerek" oktatja a rendészt a Napfürdő utcában
Jobbik: "Keménygyerek" oktatja a rendészt a Napfürdő utcában
Miskolc – Egyetlen család tartja rettegésben a miskolci Napfürdő utca lakóit, akik már bejelentést tenni is félnek, tartva a rendbontók bosszújától. Az utcabeliek a Jobbikhoz fordultak segítségért.

Jakab Péter, a párt frakcióvezetője elmondta, a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről, melynek során a lakók megerősítették: a család és a hozzájuk érkezők tízesével járkálva agresszív módon viselkednek, napokig hangosan „ünnepelnek”, és a szomszédok megölésével fenyegetőznek.

A politikus tűrhetetlennek nevezte, hogy egy maroknyi kiilleszkedett személy egy teljes utcát és környékét terrorizálhat egy olyan városrészben, ahol elvileg rendszeresek a hatósági ellenőrzések. A frakcióvezető a helyszínen azonnali intézkedést kért az önkormányzati rendészettől, akiknek azonban semmilyen tekintélyük nem volt a rendbontók előtt. Jakab Péter szerint ez is jól mutatja, hogyan bátorítja fel a nem megfelelő – csak PR-nak szánt – hatósági munka a rendbontókat, akik ma már arra veszik a bátorságot, hogy a hatósági személyt „oktassák”.

A jobbikos képviselő arra kérte a rendőrséget, ha kell napi rendszerességgel razziázzanak a családnál valamennyi hatóság bevonásával a gyermekvédelemtől az ÁNTSZ-ig, megkövetelve a legapróbb jogszabályok betartását is. „Ha most nem tanítjuk őket móresre, a Napfürdő utcából előbb-utóbb vérfürdő utca lesz” – fogalmazott Jakab Péter.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –