Közlemény – Jobbik: Pénzbüntetés jár Sátoraljaújhelyen a Fidesz bírálatáért?

Sátoraljaújhely – A sátoraljaújhelyi önkormányzat Fidesz-frakciója 12 hónap tiszteletdíj-megvonással kívánja megtorolni azt, ha egy képviselő olyat mond, amely véleményük szerint árt az önkormányzatnak, vagyis közvetve magának a Fidesznek, mondván, az ilyen képviselő megszegi kötelezettségét. Erről született döntés a város közgyűlésén.

A Jobbik egyedüliként szavazott nemmel a Rákosi-időkre emlékeztető fideszes javaslatra, amely tehát előírja: ne mondjuk ki az igazságot akkor, ha az rossz hírét kelti a fideszes vezetésnek. Ne mondjuk ki, hogy egyre többen élnek a létminimumon, hogy az egészségügy romokban, hogy a közbiztonság soha nem volt ilyen rossz. Helyette örüljünk a brókerbotránynak vagy a nemzeti földmutyinak. Mi, jobbikosok nem erre, nem a Fideszre esküdtünk fel, hanem nemzetünk és városunk szolgálatára. A Jobbik önkormányzati képviselőjeként a jövőben is ennek szellemében végzem munkámat.

A sátoraljaújhelyi Fidesz szeme előtt pedig lebegjen a népi bölcsesség: halottról jót, vagy semmit. Mostani döntésükkel tökéletesen meghatározták azt a jövőt, ami pártjukra vár.

– Pasztorniczky István, a Jobbik önkormányzati képviselője –