Közlemény – Jobbik: Ne sértegesse a Fidesz a Diósgyőr szurkolókat

Akt.:
Pakusza Zoltán és Tarnóczi Attila
Pakusza Zoltán és Tarnóczi Attila
Miskolc – Pápa fideszes polgármestere, Áldozó Tamás facebook-bejegyzésében megengedhetetlen módon hulladéknak, idiótának nevezete a krakkói magyar szurkolók azon részét, akik az MLSZ tevékenységét erős kritikával illetik. Ezzel megsértette a diósgyőri, miskolci szurkolókat is, véli a Jobbik.

Tarnóczi Attila, Miskolc sportügyekért is felelős bizottságának jobbikos tagja szerint az MLSZ-t ért kritikákon nem lehet csodálkozni, hiszen szinte bűnözőként kezeli azokat a szurkolókat, akik energiát, pénzt nem kímélve utolsóként tartanak ki a lelátókon. Az erről tartott tájékoztatón emlékeztetett arra is, Diósgyőrben már a nemzeti jelképeket is kitiltották a stadionból. Mint fogalmazott, a labdarúgás vezetőinek és a politikusoknak azon kellene elgondolkodniuk, miért is kritizálja több ezer ember lépten-nyomon a tevékenységüket.

Az arrogáns, pökhendi megnyilatkozások jól jellemzik a Fidesz politikusait – ezt Lázár János óta tudjuk -, de egy közszereplő véleményünk szerint így nem nyilvánulhat meg, mondta Pakusza Zoltán. A Jobbik önkormányzati képviselője szerint, amikor Pápa fideszes vezetője felveszi a fizetését, akkor valószínűleg már nem zavarja, hogy annak egy részét az általa “hulladéknak” nevezett adófizetők biztosítják.

A legnagyobb probléma – tette hozzá -, hogy sem Miskolc polgármestere, Kriza Ákos, sem a DVTK tanácsadó testületének tagja, Csöbör Katalin nem határolódott el párttársától, nem védték meg a miskolciakat, akiknek szurkolásáról az ideérkező ellenfelek is csak szuperlatívuszokban beszélnek. Ezért nyomatékosan kérjük, szólítsák fel Pápa polgármesterét bocsánatkérésre – jelentette ki Pakusza Zoltán.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke,
miskolci frakcióvezetője