Kazincbarcika hírei

2012.09.03. 16:46

Rendben megkezdődött a tanév Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Egy híján száz osztályban, közel kétezer ötszáz diák kezdte meg a tanulmányait a város általános iskoláiban.

Kazincbarcika – Egy híján száz osztályban, közel kétezer ötszáz diák kezdte meg a tanulmányait a város általános iskoláiban.A korábbi évekhez képest változás, hogy valamennyi iskola egy irányítás alá tartozik. A székhelyiskola a Pollack Mihály Általános Iskola, melyhez négy kazincbarcikai tagintézmény (Ádám Jenő, Árpád Fejedelem, Dózsa György és Kazinczy Ferenc), továbbá egy vidéki iskola (szuhakállói Gárdonyi Géza) kapcsolódik.

2012 szeptember harmadikán 99 osztályban 2 473 diák kezdte meg az új tanévet, mindezek mellé közel 300 pedagógus és technikai dolgozó társul.

Idén majd 300 kiselsős ült be először az iskolapadba, akiket pénteken késő délután egy újszerű rendezvény keretében külön is köszöntöttek.

Elsősök lettünk!

A Gólyafióka-avató óriási sikert aratott a gyerekek és a szülők, hozzátartozók körében egyaránt. A város Fő terén több generáció figyelte, ahogy gyermeke, testvére, unokája, dédunokája letette a gólya-esküt, majd különleges jelvényt tűztek a ruhájára. Az összetartozást jelképező rendezvényen mind emellé vidám és gazdag „körítést” varázsoltak a szervezők, emlékezetes perceket szerezve ezzel kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Gólyafióka-avató a kiselsősök boldog kiáltásával ért véget, s egész Barcika hallhatta, ahogy háromszázan azt harsogták: „Elsősök lettünk!”

Megszépülve, megújulva

A kazincbarcikai általános iskolák kivétel nélkül megszépülve várták hétfő reggel a gyerekeket, hiszen az elmúlt két évben mindenhol volt valamilyen - az Európai Unió és az önkormányzat által támogatott - , jelentősnek mondható beruházás. A Pollack és az Árpád épülete teljesen megújult a korábbiakban, a Dózsa és a Kazinczy pedig legutóbb energetikai korszerűsítésen esett át.

Az Ádám Jenőben egy szintén uniós, 100 millió forint összértékű komplex épületenergetikai felújítás zajlik. Most a lapostető hőszigetelését és korszerűsítését végzik a szakemberek, melynek kapcsán az épület aulájában és tornatermében négy-négy tartópillér beépítése vált szükségessé. Jelenleg ezek a munkálatok folynak, melyeket követően a tetőszerkezet is elnyeri végső formáját.

Az itt folyó munkálatok  nem zavarják a nevelő-oktató tevékenységet és ebben az épületben is rendben elkezdődött a tanév.

Ezzel párhuzamosan javában tart a TIOP-os informatikai fejlesztés is minden tagintézményben, így a gyerekek jó körülmények között, korszerű iskolákban tanulhatnak.

- GJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!