Közlemény – Jobbik: Miskolc főépítésze: „nem szándékunk eltakarítani a számozott utcákat”

Akt.:
Rostás László, Miskolc főépítésze és Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője
Rostás László, Miskolc főépítésze és Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője
Miskolc – A telepfelszámolással kampányoló Fideszt egyre többen hozzák kellemetlen helyzetbe: nemrég a Máltai Szeretetszolgálat ismerte el, hogy bontás helyett fejleszteni szeretnék a számozott utcákat, erről azonban a választások előtt nem lehetett beszélni, a legutóbbi közgyűlésen pedig Miskolc főépítésze szólta el magát: nem szándékoznak „eltakarítani” a telepet.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint a Fidesz „gettóhaknija” kezd összeomlani: a Máltai Szeretetszolgálat után most Miskolc főépítésze buktatta le a telepfelszámolást. A magas beosztású hivatalnok a legutóbbi közgyűlésen szólta el magát, amikor kijelentette: nem áll szándékukban „eltakarítani” a számozott utcákat, ez az oka annak, hogy a déli tehermentesítőt – helyszűke miatt – nem lehet továbbvinni a DVTK stadion felé.

A Jobbik magyarázatot vár a városvezetéstől a főépítész által elmondottakra: mi az önkormányzat valódi terve a számozott utcákkal, ha nem az, hogy eltakarítják, hiszen végig ezzel kampányoltak? Illetve hogyan döntse el ezek után a választópolgár, hogy a városvezetés mikor mond igazat, és mikor nem?

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke,
miskolci frakcióvezetője


Közlemény – Fidesz: Már három műszakban működik a miskolci hazugsággyár

Miskolc – Azt a várospolitikai célkitűzést, hogy Miskolcon fel kell számolni a nyomortelepeket, a lehető legszélesebb egyetértés övezi településünkön. Ennek az egyetértésnek különös súlyt ad, hogy maga a közgyűlés, vagyis önkormányzatunk legfőbb szerve hozott erről mindenkire kötelező döntést. A Fidesz-KDNP aláírásgyűjtési akciója sem volt még régen, amikor 35 ezer miskolci erősítette meg az összes miskolci nyomortelep felszámolásának szándékát. tovább »