Közlemény – Jobbik: Miért kezelik bűnözőként a miskolci családokat Budapesten?

Akt.:
Közlemény – Jobbik: Miért kezelik bűnözőként a miskolci családokat Budapesten?
Miskolc – A Jobbik miskolci képviselőcsoportja számára elfogadhatatlan, hogy a hétvégi Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK labdarúgó mérkőzésen csak a szervezett utazás keretében érkező, a meghatározott gyülekezési pontokon megjelenő diósgyőri szurkolók vehetnek részt.

A BRFK közleménye szerint a szervező Ferencvárosi Torna Club és a rendőrség kezdeményezte a pályarendszabály módosítását a DVTK elleni mérkőzést megelőzően, melynek értelmében két gyülekezési pontot jelöltek ki. Ezeken a pontokon a mérkőzés előtt három illetve négy órával kötelező megjelenni a szurkolóknak, majd onnan a rendőrök terelik be őket a stadionba. Aki nem jelenik meg ezeken a gyülekezési helyeken, nem szurkolhat a saját csapatának akkor sem, ha érvényes belépőjeggyel rendelkezik.

Kérdéseink Kubatov Gáborhoz, Csányi Sándorhoz és Bucsek Gáborhoz:

  • Hogyan fordulhat elő 2015-ben, hogy egy kilencven perces sportesemény helyszínen történő megtekintése 4-5 órás procedúrát vesz igénybe a Budapestre való utazás idejének beleszámítása nélkül?
  • Hogyan fordulhat elő az, hogy egy szurkolót akkor sem engednek be egy sporteseményre, ha érvényes belépőjeggyel rendelkezik, de önállóan szeretné megközelíteni a stadion vendégszektorát?
  • Miért kiemelt biztonsági kockázatú egy olyan mérkőzés, melyet két olyan csapat játszik, melyek szervezett szurkolói csoportjai hónapok óta bojkottálják a mérkőzéseket, így tiltakozva az MLSZ ésszerűtlen döntései ellen?
  • Hogyan várható el, hogy családok látogassanak ki egy mérkőzésre, ha a rendező klub és a rendőrség is potenciális bűnözőként kezeli őket?
  • Vajon Csányi Sándor MLSZ elnök, Kubatov Gábor FTC elnök és Bucsek Gábor Budapest rendőrfőkapitánya kitenné a saját gyermekeit egy ilyen procedúrának?

Ezúton szeretnénk felszólítani Miskolc polgármesterét, Kriza Ákost, hogy emelje fel a hangját saját városának szurkolói érdekében!

Egy négyfős miskolci család számára a DVTK budapesti vendégszereplése nagyságrendileg húszezer forintba kerül. Ezeket az embereket virágcsokorral és konfetti esővel kellene fogadni a stadionok bejáratánál, mert időt és pénzt áldoznak arra, hogy az évről-évre csökkenő színvonalú magyar labdarúgó bajnokság mérkőzéseit látogassák.

Bár biztosak vagyunk abban, hogy az Orbán Viktor jobbkezének számító Kubatov Gáborral és a budapesti rendőrökkel nem mer szembeszállni a Fidesz helyi embere, mégis bízunk abban, hogy az ok nélküli megbélyegzés, a szabad mozgáshoz való jog sárba tiprása helyett a Magyar Labdarúgó Szövetség által előszeretettel hangoztatott családbarát jelleg kerül előtérbe.

A tendenciákból világosan látható, hogy ha nem változik semmi, ha nem emelik fel a hangjukat a városvezetők, akkor a következő választás előtt átadandó új Diósgyőri Stadionban nem lesz majd egyetlen szurkoló sem, aki az avatáson megjelenne.

– Révész Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője –