Közlemény – Jobbik: Miért bünteti a Fidesz a Martin-kertvárost?

Miskolc – Ezt a kérdést tette fel szombati sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője és Cseléné Figula Edina, a választókörzet szervezője, akik szerint a városrészben immár évek óta nem jut elegendő pénz aszfaltozásra és csapadékvíz elvezetésre.

Példaként a Bodrog és a Benkő Sámuel utcákat hozták fel, ahol már aláírásgyűjtés is indult azért, hogy a toldozás-foltozás helyett kapjanak az utcák új aszfaltréteget, emellett rendezzék a csapadékvíz elvezetést, esőzéskor ugyanis háztól házig ér a víz. Az ügyben Jakab Péter a városvezetéshez fordult, ahonnan azt a választ kapta: Martin-kertvárosban a nyílt csapadékvíz elvezetés nem megoldható, zárt rendszert kell kiépíteni. Ehhez képest az elmúlt évek fideszes képviselői nyílt csapadékvíz-elvezető árkokat építettek ki. Kérdés, mennyit költött a Fidesz az elmúlt években olyan árkok kiépítésére, amelyek nem alkalmasak vízelvezetésre, és ki a felelős az újabb felesleges pénzszórásért?

A Jobbik politikusai jelezték, amennyiben záros határidőn belül nem oldódik meg a legkritikusabb utcák vízelvezetése, újabb területeken kezdenek aláírásgyűjtésbe. Mint mondták, a városrész fideszes képviselője láthatóan képtelen intézkedni, amit az is bizonyít, hogy a költségvetéshez beadott módosító indítványát még a saját párttársai is leszavazták, élükön Kriza Ákossal.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke,
miskolci frakcióvezetője