Közlemény – Jobbik: Mellébeszél a Fidesz tejgyár-ügyben

Akt.:
Miskolc – A Fidesz bankárpolitikusa, Soós Attila kommunikációja a tejgyárral kapcsolatban a politikai cinizmus magas foka, hiszen a miskolciak tájékoztatása helyett a Jobbikot pocskondiázza, amely pedig nem tesz mást, csak számon kéri Kriza Ákos polgármester számtalan megvalósulatlan ígéreteinek egyikét – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, jobbikos önkormányzati képviselő.

Annál is inkább – tette hozzá –, mert a városvezetés hibázott a tejgyár esetében. A problémákat már 2013 májusában jeleztük, a válasz pedig lehetett volna az is, hogy kivizsgálják a problémát, azonban lesöpörték az asztalról, mondván, hogy nincs probléma a céggel, személyesen tartják a kapcsolatot. Hónapokkal később, mikor a csődhelyzet előállt, a polgármester megígérte a cég megmentését, majd 2014 áprilisában ezt a Szabad Föld online-on nyilatkozva is megerősítette. Az pedig, hogy a városvezetés és a Holding a megmentőt a Milknet Kft.-ben látta, maga a szakmai dilettantizmus, hiszen a polgármester nyilatkozta a céggel kapcsolatban a következőt: „egy hirtelen előkerülő, a nyilvántartás szerint egyiptomi tulajdonosi körű, Milknet cég végzi helyette bérmunkával a termelést, és foglalkoztatja a dolgozókat. Szerződésük egy újabb üzleti manőver.”

Ezek után azt várjuk el a városvezetéstől és Soós Attilától, hogy tárja a tényeket a miskolciak elé, és várjuk azon dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy a városvezetés a minisztériummal együtt meg akarta menteni a tejgyárat – fogalmazott Pakusza Zoltán.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –