Közlemény – Jobbik: Már a faaprítékot is titkosítják Miskolcon

Miskolc – Bizalmas üzleti titok, honnan vásárolja a miskolci önkormányzat résztulajdonában lévő Bionergy-Miskolc Kft. azt a faaprítékot, amellyel a Kilián lakótelep távhőellátást biztosítja a közeli biomassza fűtőmű.

A Jobbik az átláthatóságot kéri számon a fideszes önkormányzaton, miután a Miskolci Hőszolgáltató résztulajdonában lévő, Wicha József érdekeltségébe tartozó Bioenergy-Miskolc Kft megtagadta a válaszadást arra, honnan vásárolják a Kilián lakótelep távhőellátáshoz szükséges fát. Mint Jakab Péter önkormányzati képviselő a helyszínen tartott tájékoztatón elmondta, a Fidesz ígéretét szeretné ellenőrizni, a kormánypárt ugyanis korábban azt mondta: a szükséges fát a Miskolc Holding tagvállalataitól és környékbeli erdőtulajdonosoktól fogják beszerezni, hogy az önkormányzat cége bevételhez, a miskolci erdőtulajdonosok megrendeléshez, a lakosság pedig munkalehetőséghez jusson.

Hogy mennyire tartotta be ígéretét a városvezetés jelzi, ma már bizalmas üzleti titok, honnan vásárolják a faaprítékot. „Hogy egy panamai offshore cég áll-e az ügylet mögött, esetleg szibériai favágók, vagy – ha igazak a hírek – valóban Nyíregyházáról hozzák a Bükk lábához a fát nem tudni, de a kormánypárt gazdasági botrányai után bármit el tudunk képzelni ott, ahol már egy favásárlás is bizalmas titoknak minősül” – fogalmazott Jakab Péter.
Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke,
miskolci frakcióvezetője