Közlemény – Jobbik: Kötelező vagyonosodási vizsgálatot a közélet megtisztításáért!

Miskolc – A Jobbik kötelezővé tenné a képviselők vagyonosodási vizsgálatát a korrupció visszaszorítása érdekében – erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Badány Lajos.

A párt önkormányzati képviselője szerint, ha csak az elmúlt év nyilvánosságra került információit vesszük figyelembe, amelyek politikusok esetlegesen eltitkolt vagyonáról szólnak, azok már alkalmasak arra, hogy aláássák a közbizalmat. Közölte: a Jobbik kötelező vagyonosodási vizsgálattal, és ha szükséges, vagyonelkobzással biztosítaná a korrupció visszaszorítását. A vagyonosodási vizsgálatnak minden képviselőnek alá kéne vetnie magát a ciklus elején és végén, bevonva abba a családtagokat is, mivel sokan átíratják a javaikat a hozzátartozókra, így rejtve el vagyonukat a nyilvánosság elől.

Badány elmondta: fontosnak tartják, hogy a vizsgálatokat visszamenőleg, a 90-es évek vezetőin is el lehessen végezni, emellett nyilvánossá tennék a közös háztartásban élő családtagok nyilatkozatait is. „Sajnos ezen javaslatainkat a kormánypárti képviselők rendre, már bizottsági üléseken leszavazzák, vagy tárgykörbe sem veszik. Városunk országgyűlési képviselőitől elvárjuk, hogy támogassák a Jobbik ez irányú kezdeményezését a közélet tisztaságának helyreállítása érdekében”- fogalmazott Badány Lajos.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –