Közlemény – Jobbik: Kiegyensúlyozott tájékoztatást a Miskolci Naplóban

Miskolc – A Jobbik a Miskolci Naplóval szembeni társadalmi tiltakozásra szólít fel addig, amíg a közpénzen fenntartott sajtóorgánum nem tesz eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének, és a politikai vezetés propaganda szócsövéből a város hiteles hetilapjává nem válik.

Többször jeleztük, hogy a miskolci városvezetés a helyi médiában egyoldalú sikerpropagandát folytat, miközben a megyeszékhely valós helyzetéről nem ad tájékoztatást. Teszi mindezt az adófizetők pénzén, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője. Hozzátette: a Jobbik a múlt héten is öt sajtótájékoztatót tartott, amelyből – igazodva a több éves gyakorlathoz – az újságban egyetlen betűt sem közöltek le. Ehelyett a Mikom budapesti és debreceni bértollnokok alkalmazásával, milliós nagyságrendű kifizetéseket folyósít holdudvarának, a köz vagyonából.

Példaként említette Bayer Zsoltot, aki a Miskolc TV műsorában havi nettó 300 ezer Ft-ért dicsőíti a Fideszt, és szidalmazza a Jobbikot. Teszi mindezt havi 4 óra műsoridőben, ami számára 75 ezer Ft-os órabért jelent. Itt kapott állást a fideszes államtitkár testvére, és a beruházásoknál már ismert eljárásrend szerint, a cég hírigazgatóját is Debrecenből importálták.

Ezen felül – tette hozzá Badány – a miskolciak pénzén terjesztik az újságot az 1-es és 2-es országgyűlési választókerület településein, amelyből egyértelműen látszik, hogy a kiadvány célja nem a helyi lakosság hiteles tájékoztatása, hanem szavazatszerzés biztosítása a következő választásokra.

Badány Lajos közölte: a Jobbik a sajtóorgánummal szembeni tiltakozásra buzdítja a miskolciakat. Ennek részeként minden hétfőn 16 órakor a Mikom székháza, a Kis-Hunyad utca 9. előtt egy Miskolci Napló újságot jelzésképpen kidobnak a hulladékgyűjtőbe, ezzel tiltakozva a közpénzek elképesztő pazarlásával járó, tisztességtelen eljárás ellen. Egyben megkérnek minden miskolcit, valamint az érintett környező települések lakosságát, csatlakozzanak a Jobbik tiltakozó akciójához, és – akár a párt képviselőivel közösen a helyszínen – az újságot eszmei értékének megfelelő helyre, a szelektív hulladékgyűjtőbe dobják ki.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –