Közlemény – Jobbik: Kettős mérce Miskolcon is

Miskolc – Miskolcon is virágkorát éli a kettős mérce jogrendszere, melynek lényege: az a vádlott, aki rendet akar tenni, és az a vádló, aki nem tesz a rendetlenség ellen, noha az lenne a feladata – hangozott el a Jobbik és az Érpataki Modell közös sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a Jobbik politikusát, Szemes Istvánt rágalmazásért jelentette fel a megyeszékhely jegyzője.

Szemes István elmondta: nagyon sok lakos a rendszeres hatósági ellenőrzések ellenére sem rendelkezik se szemétszállítási, se folyékony hulladékelszállítási szerződéssel, a lakcímkártyát eközben ott is megkapják, ahol a feltételek nem felelnek meg hozzá. Szemes szerint a jegyző az áldatlan állapotok ellen nem tesz, helyette az azt jelző személyt jelenti fel rágalmazásért. Ennek kapcsán idézte be kedden a Miskolci Járásbíróság tanúként a jogsértéseket szintén tapasztaló Orosz Mihály Zoltánt.

Az Érpataki Modell vezetője szerint Miskolcon is virágzik a kettős mérce jogrendszere: a fennálló hatalom azokat támogatja – többek között jogvédelmet biztosítva -, akik züllesztik a társadalmat, és akik miatt Borsodban elértéktelenednek az ingatlanok, és azokat tekinti renitensnek, akik szeretnék ezt a folyamatot megállítani. A Szemes István elleni eljárásban a rendteremtésért dolgozót akarják megregulázni azok, akik rágalmazással vádolják csak azért, mert kimondta az igazat. Eközben a hatóságok csak a rágalmazást vizsgálják, de azt nem, hogy a jobbikos politikus valóban igazat mondott a Miskolcon uralkodó állapotokról. Szerinte a jegyzőnek, a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságnak nem Szemes István ellen kéne fellépni, hanem azzal a helyzettel szemben, amit rágalomnak gondolnak. Ha ezt elmulasztják, bűnpártolást követnek el.

Orosz Mihály Zoltán szerint le kell bontani a kettős mérce jogrendszerét, ami azt jelenti: meg kell teremteni a törvény előtti valódi egyenlőséget, hogy aztán azokat lehessen előtérbe helyezni, akik valóban tenni akarnak Miskolcért és a nemzetért.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –