Közlemény – Jobbik: Hogyan akarják megvédeni Miskolcot a terjedő hepatitistől?

Miskolc – Ezt a kérdést tette fel pénteki tájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője azok után, hogy nemcsak ingyenes védőoltást nem kapnak a veszélyeztetett közintézmények dolgozói, de a hírek szerint még hepatitis tesz sincs a városban.

A Jobbik már korábban javasolta, hogy a Miskolcon hónapok óta terjedő hepatitis ellen a veszélyeztetett közintézmények dolgozói ingyenes védőoltásban részesüljenek – mondta Pakusza. Jelezte, a hozzájuk eljutott információk alapján az is kiderült, hogy még az egészségügyi dolgozók sem kapnak ingyenes védőoltást. Ráadásul – folytatta a képviselő – a miskolcma.blog.hu portál arról közöl cikket, hogy a miskolci ÁNTSZ-ben még hepatitis teszttel sem rendelkeznek, tehát a betegséget ki sem tudják mutatni teljes bizonyossággal.

Ezek után fel kell szólítanunk Miskolc város orvos polgármesterét, nyilatkozzon arról, igaz-e portál által közölt hír, és amennyiben igaz, akkor hogyan következhetett ez be, és ki érte a felelős. A miskolciak arra is kíváncsiak, hogyan szeretnék a hivatalos szervek megállítani a fertőzés terjedését, milyen intézkedések születtek eddig és milyeneket terveznek a továbbiakban a lakosság védelme érdekében – zárta mondandóját Pakusza Zoltán.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –