Közlemény – Jobbik: Ennyit ér Kriza ígérete – végnapjait éli a tejgyár

Miskolc – Vajon mennyire lehet komolyan venni Kriza Ákos és a városvezetés kampányban tett ígéreteit: gettófelszámolás helyett felzárkóztató program indul a számozott utcákban, a tejgyár pedig – amelynek megmentését a polgármester megígérte – felszámolás alá került.

Az üzem előtt tartott sajtótájékoztatón Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője emlékeztetett: a Jobbik már 2013 májusában jelezte a város felé, hogy bajban van a tejgyár, arra kérve a városvezetést, tegyenek lépéseket az üzem és a munkahelyek megmentése érdekében. A válasz lényege akkor az volt, nincs probléma, Kriza Ákos személyesen tartja a kapcsolatot az üzemmel, a Jobbik pedig csak riogat.

Most kiderült: felszámolási eljárást kezdeményeztek a cég ellen, amely információink szerint több tíz milliós tartozást halmozott fel a vízművekkel szemben, megkárosítva ezzel a város lakosságát. Az igaz probléma azonban az, hogy újabb munkahelyek szűnhetnek meg a városban – hangsúlyozta Pakusza.

“Szeretnénk ha Kriza Ákos kiállna, és elmondaná: ki a felelőse annak, hogy nem sikerült megmenteni az üzemet. Szakmailag voltak alkalmatlanok vagy nem is gondolták komolyan a cég megmentését” – tette fel a kérdést Pakusza, aki szerint immár tendencia, hogy Miskolcon az idegen cégek kapnak munkát, a helyiek pedig tönkremennek.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –