Közlemény – Jobbik: Cigányügyi államtitkárság helyett Belügyminisztériumot Miskolcra

Miskolc – Továbbra is a cigányügyi államtitkárságot hozná a Fidesz Miskolcra? Ezt kérdezi a Jobbik annak kapcsán, hogy Lázár János bejelentette, még az idén döntés születhet egy kiemelt állami intézmény Miskolcra költöztetéséről.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az ígéret nem újkeletű, hiszen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere már 2014 nyarán is arról beszélt, szívesen Miskolcra költöztetne Emmi-államtitkárságokat, ezen belül is legfőképp a cigányügyit, amelyet már az előző ciklusban is a borsodi megyeszékhelyen látott volna előszeretettel az Orbán-kormány.

Most, hogy ismét felmerült, Miskolc adhat otthont valamelyik állami intézménynek, fontos tisztázni: továbbra is a cigányügyekért felelős államtitkárságot szeretnék-e Borsodba költöztetni – mondta Jakab.

A Jobbik szerint a megyeszékhely számára egy ilyen államtitkárság ugyanazt jelentené, mintha a Világsátornak nevezett cigány kultúrközpontot akarná a Fidesz újra Miskolcra hozni, amelyre 2013-ban egyszer már 35 ezer miskolci nemet mondott a Jobbik aláírásgyűjtésének segítségével.

Jakab Péter elmondta, a Jobbik fenntartja korábbi álláspontját, miszerint Miskolcra a Belügyminisztériumot kéne költöztetni, hiszen a közbiztonsággal a jelenlegi fideszes városvezetés önkormányzati szinten láthatóan nem tud megbirkózni, ezért is volna fontos, hogy Pintér Sándor testközelből és napi szinten lássa, milyen rendvédelmi problémákkal kell szembenéznie nemcsak Miskolcnak, de egész Kelet-Magyarországnak.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –