Közlemény – Jobbik: Agresszív mozgóárusoknak nincs helye Mezőkövesden!

Mezőkövesd – Az utóbbi időszakban nagy számot öltött a trükkös rablások száma Mezőkövesden. Az elkövetők leggyakrabban árusoknak adják ki magukat, így az idősebb korosztályt könnyen megtévesztik, átvágják, meglopják. Az elmúlt időszakban több olyan esettel is találkoztunk, ahol ezzel a módszerrel rövidítettek meg bűnözök védtelen mezőkövesdieket.

Az illegális mozgóárusítás jogszabályba ütközik, erre az alapvetésre azonban az elmúlt években az illetékes hatóságok még nem tanították meg az érintetteket. A Jobbik elkötelezett a rendteremtés és a mezőkövesdiek nyugalmának helyreállítása mellett, ezért képviselőink felvállalták az illegális mozgóárusokkal szembeni fellépést, akkor is, ha ez agressziót szül a rendre kevésbé fogékony személyekben. A jog eszközével természetesen nemcsak a seftelés, de a társadalomban megbotránkozást keltő viselkedéssel szemben is fel fogunk lépni.

Erre most alkalom is adódott, mert egy lépcsőházban járva házalókkal találkoztam. Megkértem őket, hogy fejezzék be ezt a tevékenységüket, mire megpróbáltak elzavarni. Ezután döntöttem úgy, hogy visszatérek a helyszínre, és más eszközökhöz folyamodok.

– Fügedi Richárd, Mezőkövesd Város önkormányzati képviselője, Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke –