Közlemény – Jobbik: A Miskolc Holding gazdálkodása már a Közgyűlésen is tabu

Akt.:
Pakusza Zoltán
Pakusza Zoltán
Miskolc – A politikai arrogancia felső foka, hogy a miskolciak már a közgyűlésben sem tudhatnak meg adatokat a Miskolc Holdingról – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője.

A politikus a márciusi közgyűlésen a költségvetés vitája kapcsán már felvetette a Holdinggal kapcsolatos aggályait, és szeretett volna olyan kérdéseket feltenni, melyekre választói is választ vártak. Kriza Ákos polgármester meglehetősen arrogánsan reagált és kikapcsolta Pakusza mikrofonját. Az ellenzéki képviselő szerint ebből is jól látszik az, amit a Jobbik régóta mond: a Fidesz zárt dobozként kezeli a Holdingot. A felügyelőbizottságból kizárták az ellenzéket, a Jobbik azon javaslatát pedig, hogy a Holding igazgatója számoljon be a közgyűlésnek, leszavazták. „Több esetben az is előfordult, hogy ha levélben kértünk tájékoztatást a Holdingról, a jegyző azzal utasította el, hogy a kérdéseket bizottsági ülésen és közgyűlésen tehetjük fel, ott viszont, mint az ábra mutatja, elveszik a szót” – mondta Pakusza.

Az átláthatóság érdekében jó lenne, ha a felügyelőbizottságba bekerülhetnének az ellenzékből is – folytatta Pakusza –, valamint felszólítjuk polgármester urat arra, hogy legalább a miskolciak akaratát tartsa tiszteletben, és hagyja, hogy képviselőik a közgyűlésen elmondhassák azt, amivel a választók megbízták őket.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke,
miskolci frakcióvezetője
hirdetés


hirdet�s