Közlemény – Jobbik: A Fidesz avasi mintaprojektjének eredménye: hajléktalanszállóvá züllesztett társasházak

Akt.:
Jobbik: A Fidesz avasi mintaprojektjének eredménye: hajléktalanszállóvá züllesztett társasházak
Jobbik: A Fidesz avasi mintaprojektjének eredménye: hajléktalanszállóvá züllesztett társasházak - © Fotó: facebook.com/jakab.peter.miskolc
Miskolc – Az Avason a miskolci önkormányzat milliókból újítja fel a fészekrakók által lelakott társasházakat. A város polgármestere szerint ez hatalmas segítség a lakók számára, a fehérre festett falak azonban nem oldottak meg semmit: a rendbontók mindent tönkretesznek, a lépcsőházak továbbra is élhetetlenek.

Jakab Péter a párt frakcióvezetője és Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő a Felsőruzsin 4. szám előtt tartott tájékoztatón elmondta: a Fidesz az Otthonvédelmi Alapon keresztül maximum 3,5 milliót biztosít egy tönkretett lépcsőház felújítására, ami azonban ablakon kidobott pénz, ha a társadalomból kiilleszkedett személyeket nem távolítják el.

A példaként felhozott felsőruzsini társasházat 3 millió forintért újították fel, a lakók mégis a Jobbikhoz fordultak: a tömegesen beköltöző hajléktalanok és a még mindig ott élő rendbontó családok folyamatosan randalíroznak, lopják az áramot, nem fizetik a számláikat, a közös helyiségeket pedig WC-nek használják nemcsak a fedél nélküliek, de azok is, akiknél nemfizetés miatt korlátozzák a vízhasználatot. A helyiek elkeserítőnek tartják, hogy ez a Fidesz-féle rendteremtés eredménye.

A társasház részt vesz a Máltai Szeretetszolgálat „jelenlét” típusú felzárkóztató programjában is, amire egy év alatt 150 milliót szavazott meg a városvezetés, az elköltött millióknak azonban semmi látszatja nincs. Közben vannak olyanok is, akik már a számozott utcákból érkeznek a lakótelepre – többek között a felsőruzsini társasházba is –, ami már most mutatja, a Fidesz telepfelszámolása valójában telepexport.

A Jobbik képviselői szerint a Fidesz közbiztonsági mintaprojektje az Avason is megbukott: PR intézkedések, pótcselekvések helyett szigorú és következetes hatósági munkára van szükség. Mint mondták: az Otthonvédelmi Alap vagy a Csöbör Katalin által favorizált Green City program – a panelek zöld növényekkel való befuttatása – semmit nem ér, ha nincs rend.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –