Közlemény – Indul a szúnyogok elleni védekezés Miskolcon

Akt.:
Miskolc – A sok csapadékot, egyes napokon nyári meleget hozó változékony tavaszi időjárás miatt folyamatosan figyelték Miskolcon a szúnyoglárva tenyészőhelyek fertőzöttségét. A legutolsó mérések szerint idén már most, május közepén indokolt a védekezés, így e hét pénteken és hétvégén 171 hektáron végeznek biológiai irtást.

E hét utolsó napjaiban biológiai szúnyoglárvairtást végeznek Miskolc több olyan területén, ahol ez az utóbbi időszak mérései során szükségessé vált. Többek között az Egyetemvárosi tónál, a miskolctapolcai Csónakázó és Juhdöglő-völgyi tónál, valamint a lassú folyású patakoknál, így például a Görömböly, Pece, Lyukó, Pereces pataknál. A szúnyoglárva tenyésző helyek monitoringozása, ellenőrzése ez után is folyamatos marad, ha a mintavételek indokolják újabb biológiai védekezésre kerül sor.

Biológiai irtás

Idén is, a tavalyi évhez hasonlóan, kizárólag a szúnyogok lárváira ártalmas biológiai szerrel végzik Miskolcon a szúnyogirtást. A szúnyogok elleni biológiai védekezés a földi tenyészőhelyeken környezetbarát eljárással történik, olyan folyadékot juttatva az érintett részekre, amely csak a szúnyoglárvákat pusztítja el, a vízben lévő élővilágra ártalmatlan.

– Pásztor Imre, Miskolc Holding, Kommunikációs- és PR vezető –