Közlemény – Indul a Jobbik aláírásgyűjtő akciója Miskolcon

Indul a Jobbik aláírásgyűjtő akciója Miskolcon
Indul a Jobbik aláírásgyűjtő akciója Miskolcon
Miskolc – A jövő héten Miskolcon is elindul a Jobbik aláírásgyűjtő akciója a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségéért, az ingyenes internetért, Magyarország háborús semlegességéért, a bevándorlás visszaszorításáért és a miskolciak fizetésemeléséért.

Az erről tartott tájékoztatón Jakab Péter frakcióvezető kiemelte: a férfiak többsége ma nem éri meg a 65 éves nyugdíjkorhatárt, ezért szeretnék, hogy a férfiak negyven évi munkaviszonyt követően jogosulttá váljanak kedvezményes öregségi nyugdíjellátásra. Az ingyenes internet fellendítené a távmunkát és a távügyintézést is, az ehhez szüksges forrást edig a reklámadó biztosítaná. A párt az Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus kiszélesedése esetén Magyarország számára semlegességet szeretne garantálni Svájc mintájára. Az országot elárasztó menekültáradat feltartóztatása érdekében visszaállítanák a határőrséget, így védekezve sokszor közbiztonsági kockázatot és jelentős anyagi terhet jelentő gadasági menekültekkel szemben. Végezetül a Jobbik a miskolciak fizetésemelése érdekében is várja az aláírásokat, miután a Fidesz egyelőre tárgyalni sem hajlandó a nemzeti ellenzék vonatkozó javaslatáról.

Jakab Péter elmondta, szeretnék, ha az emberek beleszólnának a közéletbe, és nem hagynák, hogy a fejük felett döntsenek a sorsukról. Emlékeztetett: a miskolciak 2013-ban a városba tervezett nemzetközi cigányközpont felépítését 35 ezer aláírással akadályozták meg, ami bizonyítja, lehet sikert elérni. Az aláírásokat a Hunyadi utca 4. szám alatti Jobbik irodában várják hétfőn, szerdán és pénteken 10-14 között, valamint a párt standjainál is lehet támogatni a kezdeményezést.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –