Közlemény – HPV oltóanyag kampány

Akt.:
Illusztráció - HPV oltóanyag kampány
Illusztráció - HPV oltóanyag kampány
Miskolc – Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőtestülete széleskörű kampányt szervez a méhnyakrák megelőzése céljából.

A méhnyakrák még ma is a 2. leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos betegség, amely védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető. A védőoltás sok családnak olyan anyagi terhet jelent, amit nem tudna önerőből felvállalni, ezért döntött Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a védőoltás támogatása mellett.

Amennyiben a szülő vagy a gondviselő ezt igényli, az Önkormányzat, a Miskolcon állandó lakóhellyel rendelkező, 12-14 éves leánygyermekek (kizárólag a 15. életév betöltése előtt) a méhnyakrák elleni, két oltásból álló védőoltás-sorozat költségének egy részét átvállalja. A célcsoportként megjelölt lányok számára 2 adag védőoltás biztosítja a méhnyakrák elleni védelmet. A programban résztvevő 140 leánygyermek részére a 2 db részoltás összegének kétharmad részét az Önkormányzat támogatja, így a szülőnek mindössze 10.000.-Ft-ba kerül az oltóanyag.

Az oltóanyag iránti igényt legkésőbb 2014. június 18.-ig jelezzék a következő címen: Miskolc M. J. Város Polgármesteri Hivatala, Humán Főosztály, Egészségügyi és Szociális Osztály (Miskolc, Petőfi u. 39.).

Az oltási programról személyesen érdeklődhetnek a Humán Főosztály, Egészségügyi és Szociális Osztályon (Miskolc, Petőfi S. u. 39.) ügyfélfogadási időben, illetve telefonon a 46/512-700/4151 mellék és a 46/512-869 számon.

– Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala –