Közlemény – Fidesz-KDNP: Soha nem látott mértékű ütemben folytatódik a fejlődés Miskolcon

Akt.:
Orbán Viktor Miskolcon
Orbán Viktor Miskolcon
Miskolc – Óriási elismerés a miskolciaknak, itt élőknek és dolgozóknak, hogy Magyarország Kormánya is látja és érdemben értékeli azt a munkát és erőfeszítést, amit főként az utóbbi években fektettek a környék lakói és munkavállalói a térség átlag feletti fejlesztésébe, Miskolc és vonzáskörzete ismertségének és népszerűségének növelésébe.

Külön köszönet illeti Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, hogy ellátogatott Miskolcra, tárgyalóasztalhoz ült a város vezetésével, és az eredményeket megismerve ígéretet tett egy olyan beruházási csomag finanszírozására, amely további óriási fejlődést tesz lehetővé a városban és környékén.

Már az előző négy év is történelminek számított, hiszen közel 100 milliárd Ft értékű beruházás történt a városban. A mostani ciklusnak még csak az első évét írjuk – és még csak április van – de máris ennek majdnem a duplájáról szóló, közel 180 milliárd Ft-os csomag bejelentése történt meg, aminek köszönhetően egy modern ipari fellegvár lesz Miskolc, és emellett a turisták számára is még vonzóbbá válhat.

Részleteiben:

  1. Kassa-Miskolc tengely megerősítése – autópálya épül a két város között 150 Milliárd Ft (2018-2019-re elkészülhet) Ez a legnagyobb tétel, és igazából ez az egyetlen újdonság a fejlesztési listán, az összes többi előkészítésén már hónapok óta dolgozik a városvezetés
  2. Folytatódik és kiterebélyesedik a már megkezdett okos város program – ötszáz okos kamera, gerinchálózat kialakítása, free wifi, Led falak, utastájékoztató, tourist-guide rendszerek, gyors és mobil elektronikus ügyintézési lehetőségek, 3,6 Md
  3. Iparterület fejlesztés – ezer hektár és a hozzájuk kapcsolódó közlekedési infrastruktúra fejlesztése – háromezer új munkahelyet jelenthet – megvalósulhat a teljes foglalkoztatás. Ezeket az állam vásárolja meg. 15 Md
  4. Kutatás-fejlesztés-innováció megerősítése, támogatása, és a duális képzés kiterjesztése –
  5. Turisztikai fejlesztések 10 Md – Miskolctapolca strand bővítése 5 Md, Diósgyőri vár építésének befejezése 6. Md, ebből 4,5 kormányzati

Nagyon fontos, hogy a miniszterelnök kijelentette: támogatja az egyik legfontosabb politikai célkitűzésünk elérését, a nyomortelepek felszámolását Miskolcon. Orbán Viktor így fogalmazott: „teljes mellszélességgel a polgármester és a képviselőtestület mögött állok, rám a miskolciak számíthatnak: ha a városvezetés eldönti, hogy a nyomortelepeket felszámolja, és az életminőséget megváltoztatja akkor is, ha ez konfliktusokkal jár, akkor ezt a bátorságot és elszántságot méltányolni, a városvezetést pedig támogatni kell.”

A 35 ezer miskolci aláírás mellett ez egy újabb megerősítése a nyomortelep felszámolási programnak, amit minden ellenzéki riogatás, pánikkeltés és ál-humánus próbálkozás ellenére végig fogunk vinni.

A miskolciak megtapasztalhatták az előző négy évben, hogy amit a Fidesz-KDNP-s városvezetés megígért, az megvalósult. Mi betartjuk az ígéreteinket, és ez így lesz a jövőben is: a következő öt évben olyan még dinamikusabb fejlődési pályára állítjuk Miskolcot, aminek eredményeként minden itt élő ember élete még komfortosabbá és biztonságosabbá válhat majd.

– Soós Attila, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője –


Orbán Viktor: Miskolcnak nem kell megtagadni múltját

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Miskolc jeles múltjáról, biztató jövőjéről beszélt Orbán Viktor kormányfő a Miskolc Városi Televíziónak kedden, az interjút este fél hétkor sugározta felvételről a csatorna. tovább »

Orbán Viktor Andy Vajnáról és Habony Árpádról

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Andy Vajna filmügyi kormánybiztos kaszinókoncessziójáról és Habony Árpád tanácsadóról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva miskolci sajtótájékoztatóján kedden. tovább »

Orbán Viktor Miskolcon – Öt fejezet Miskolc fejlesztéséért

Miskolc – Öt pontba foglalta Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, hogy mi mindenben ígért segítséget a városnak a kormány. Az erről írott együttműködési megállapodást kedden vendégek és a sajtó jelenlétében írta alá a két vezető. tovább »

Orbán Viktor: jelentősen fejlődhet Miskolc

Miskolc, 2015. április 21., kedd (MTI) – Autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a miskolctapolcai strandfürdő fejlesztése, miként a diósgyőri váré is, és ezer hektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen – ezt mondta egyebek mellett Orbán Viktor kormányfő a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatóján, kedden. tovább »