Közlemény – Fidesz-KDNP: Miskolcon együtt a Jobbik és az MSZP, mégsem kapnak “ingyen” pénzt a nyomortelepről kiköltözők!

Akt.:
Miskolc – Miskolcon az elmúlt időszakban már több nyomortelep szintű épületet bontatott el a város: így, a Búza tér 4., a Szendrei u. 1., az Álmos u. 24. szám alatt lévő házakat, ugyanakkor kiürítettük a Petőfi tér 3., a Szentpéteri kapu 3. és a Dráva u. 1. szám alatti épületeket. Folyamatban van a Békeszálló telepnek, illetve a Gizella u. 10-nek és 13-nak a kiürítése. Ráadásul elkezdődött az egyeztetés a számozott utcákban lakók elhelyezéséről is.

Mindezek után egyáltalán nem lehet véletlen, hogy a múlt héten politikai szándékból felhergelt személyek, többségében cigányok tüntettek városunk utcáin és terein, a helyi politikai pártok közül pedig a miskolci MSZP és a miskolci Jobbik szinte egymás kezét fogva, a cigány tüntetéssel egyidejűleg intézett összpontosított támadást Miskolc felelős vezetése ellen.

Szégyenteljesnek tartjuk, hogy a Jobbik nemhogy itt, Miskolcon nem szavazta meg a nyomortelepek felszámolását, de a Parlamentben sem támogatta a kilakoltatási moratóriummal kapcsolatos fideszes módosítást, ami lehetővé teszi a “fészekrakók” kiköltöztetését az Avasról.

Szégyenteljesnek tartjuk, hogy a Jobbik “ingyenes” kitelepítésekről handabandázik és azzal riogat, hogy a nyomortelep-felszámolásban érintettek Miskolcon kaphatnak lakásokat. Pedig mindenkinek tudni kell, hogy:

  1. A jogcím nélküli lakásfoglalók egyetlen fillért sem kapnak.
  2. A 2 millió forintos lelépési díj kemény feltétele: Miskolcon kívül kell ingatlant vásárolni, amit 5 évig nem adhatnak el! Így nem tudnak visszajönni Miskolcra, a kiköltözők lakcímkártyáit letiltatjuk!
  3. Akinek tartozása van, csak akkor élhet a felajánlott lehetőséggel, ha előbb rendezi azt!

Szégyenteljesnek tartjuk, hogy a Jobbik úgy csinál, mintha nem tudná: a törvények szerint a bérleti jogviszonyt ingyen nem lehet megszüntetni!

Szégyenteljesnek tartjuk, hogy ezekben a napokban a Jobbik azzal az MSZP-vel tárgyalgat a sajtó nagy nyilvánossága előtt a miskolci nyomortelep-felszámolási program ellen, amely párt éveken keresztül az ingyen-segélyrendszerrel szerzett magának politikai támogatást a város nyomortelepein.

A miskolci Jobbik talán az MSZP szavazóbázisát akarja megszerezni ezeken a telepeken.

– Soós Attila, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport szóvivője –