Közlemény – Fidesz-KDNP: Mint Morgó maci az erdőben, úgy tévedtek el az MSZP-sek…

Miskolc – Tegnap, élükön Simon Gáborral, a közgyűlés zárszámadásról szóló vitájában. A miskolci szocialistákon kívül mindenki hiba nélkül letudta olvasni a papírról, hogy Miskolc város 2014. évi, úgynevezett működési bevételei, majd’ négy, azaz 4 milliárd forinttal haladják meg a kiadásokat.

Ha összességében, azaz a felhalmozási bevételek és kiadások nagyságrendjét hasonlítjuk össze, akkor is három milliárd forinttal haladják meg a bevételek a kiadások mennyiségét: jelesül 46,7 milliárd forint volt a bevétel és 43,3 milliárd forint volt a kiadás.

Ezért hiányról, dr. Simon kivételével, nem is beszélt senki a közgyűlésben…

Ám dr. Simon Gábor a közgyűlési vitában tegnap fejjel rohanva a falnak, ennél a pontnál nem állt meg, hanem az általa ütött résen haladt tovább: mindezek után kijelentette, hogy szerinte a város kifizetetlen szállítói tartozásaira sincs fedezet. Úgy mondta mindezt a helyi MSZP elnöke, hogy az önkormányzati képviselők által megkapott írásos, a költségvetés zárszámadásáról szóló jelentésben egyértelműen benne van: a város költségvetésének maradványa a fedezet a szállítói tartozásokra…

– Soós Attila, a Fidesz miskolci képviselőcsoportjának vezetője –