Közlemény – Fidesz-KDNP: Megindítjuk a nyugdíjasoknak szóló gondoskodó programunkat

Miskolc – A Fidesz-KDNP pártszövetség a munkán alapuló társadalmat tartja értéknek. Éppen ezért azoknak az embereknek a mind nagyobb megbecsülését javasolja, akik életük során megélhetésüket munkájukkal teremtették meg – kezdte Soós Attila, a frakció szóvivője a szerdai sajtótájékoztatón.

Majd azzal folytatta, hogy a Fidesz-KDNP és a miskolci városvezetés kiemelt figyelmet fordít a városban élő nyugdíjasokra, hiszen az ő erkölcsi és anyagi megbecsülésük fejezi ki a legjobban azt, hogy ma Magyarországon a megélhetésnek munka és nem segélyalapúnak kell lennie.

A szóvivő elmondta, hogy a csütörtöki közgyűlésen olyan rendelet-tervezetet nyújtanak be, amely elismeri, és direkt módon segíti a miskolci nyugdíjasok életét, ugyanis ők azok, akik hosszú éveken át építették és szépítették Miskolcot.

Soós Attila kifejtette, hogy a javaslat értelmében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata egy szociális alapot hoz létre, amely Salkaházi Sáráról lesz elnevezve. A Salkaházi Sára Miskolc Program alapján pénzbeli támogatásban részesülnek a Miskolcon élő, 60. életévüket betöltött öregségi vagy özvegyi nyugdíjra jogosult személyek.

A sajtótájékoztatót azzal zárta, hogy az időskorú állampolgárok pénzbeli támogatása a Salkaházi Sára Miskolc Programból hozzájárul a koruknál fogva fokozottabb odafigyelést, gondoskodást igénylő személyek számára szükséges szociális biztonság megteremtéséhez, a fokozottabb szociális gondoskodáshoz.

– A Fidesz-KDNP miskolci szervezete –