Közlemény – Fidesz-KDNP: Kétszer ad, ki gyorsan ad

Miskolc – A miskolci önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának képviselői személyes anyagi segítséget ajánlottak föl a nehéz helyzetbe került kárpátaljai településeknek. Az önkormányzati képviselők az anyagi támogatást egyéni felajánlások formájában, személyes illetményükből tették, melyhez több magánszemély is csatlakozott már. A felajánlott támogatás összege jelenleg fél millió forint.

Ezzel a gesztussal a képviselőcsoport tagjai személyesen is csatlakoztak a kormány karitatív akciójához, amely több száz millió forinttal segíti a Kárpátalján lévő településeket. Mint ismert, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott korábban már Miskolc M.J.V. önkormányzata legutóbbi közgyűlésén Dercen, Nagybégány, Salánk, Palágykomoróc és Kisszelmenc települések, 20 millió forintos, a város költségvetésének terhére történő támogatását szavazta meg. A Fidesz-KDNP frakció tagjai fontosnak tartják, hogy mindenki magáénak érezze azt a nemzetösszetartó erkölcsi alapelvet, mely szerint minden magyar felelős minden magyarért.

A képviselői tiszteletdíjából név szerint: Dr. Kovács László, Deák-Bárdos Mihály, Eperjesi Erika, Glatz Katalin, Gazdusné Pankucsi Katalin, Hollósy András, Hubay György, Katona Ferenc, Kovácsné Budai Mária, Novák Józsefné, Soós Attila, Szécsényi Mariann.

– A Fidesz-KDNP miskolci szervezete –