Közlemény – Fidesz-KDNP: Hasít a miskolci idegenforgalom

Miskolc – Az utóbbi napokban a legnagyobb idegenforgalommal foglalkozó internetes szakportál ismertette az elmúlt időszak legfontosabb hazai idegenforgalmi adatait. Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Miskolc, illetve Miskolctapolca hazánk legnépszerűbb turisztikai célállomásainak az elitjébe került!

Miskolc, illetve Miskolctapolca idegenforgalma, a város turisztikai ipara, 2015-re, igazi húzóágazattá vált. Az ipari nagyberuházások mellett azok az óriási erőfeszítések, amelyek a lillafüredi, diósgyőri és a tapolcai fejlesztéseinkben öltenek testet, most kezdenek termőre fordulni.

De jöjjenek a minden szövegnél beszédesebb adatok!

2015 első három hónapjában Miskolctapolca bekerült az idegenforgalmi szempontból 10 legnépszerűbb magyarországi település közé! Miskolctapolca ezen a ranglistán olyan népszerű fürdőhelyeket előzött meg például, mint Hévíz, Zalakaros, vagy Sárvár. Ha pedig a húsvéti, hosszú hétvégi szállásfoglalási adatokat vizsgáljuk, kiderül, hogy hazánkban Miskolctapolca fogadta Budapest után a legtöbb szállóvendéget!

Ez az óriási vendégforgalom természetesen tükröződik a város kereskedelmi szálláshelyeinek díjbevételein is. A külföldiek például az idén 36 százalékkal többet költöttek nálunk erre a célra, mint tavaly az év első két hónapjában, míg ugyanebben az időszakban a kereskedelmi szállásdíjak összforgalma a városban 17 százalékkal nőtt és már jócskán meghaladta a negyedmilliárd forintot!

– Soós Attila, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője –