Közlemény – Fidesz-KDNP: Folytatjuk a miskolci nyomortelepek felszámolásának programját

Miskolc – A mai roma tüntetés Miskolcon, ékes példája annak, hogy politikai számításból, politikai haszonszerzés reményében, sokan még a város határain kívülről is kérnek segítséget céljaik érdekében. Mindent megtesznek azért, hogy félremagyarázzák, félresiklassák a nyomortelepek felszámolásának ügyét. Még olyan áron is, hogy börtönviselt emberrel, csalásért jogerősen elítélt személlyel együtt szervezkednek és érvelnek egy politikai rendezvényen.

Természetesen tiszteletben tartjuk minden állampolgár véleménynyilvánítási szabadságát. Ám abban is biztos lehet mindenki, hogy a miskolci városvezetés folyamatosan párbeszédet folytatva a városlakókkal, tovább viszi a nyomortelepek felszámolásának a 2014. májusi közgyűlésünkön elfogadott tervét.

A nyomortelepek felszámolásának programja egész Miskolc számára nagyon fontos ügy. Ez az ügy, ez a vállalás, egyforma jelentőségű és horderejű minden miskolci polgár számára, legyen az cigány, vagy nem cigány városlakó.

A FIDESZ-KDNP aláírásgyűjtésének tapasztalatai, az eddig összejött 12 ezer támogató aláírás, a témában rendezett fórumok és személyes találkozók, mind-mind azt bizonyítják, hogy a miskolciak túlnyomó többsége igenis támogatja a nyomortelepek felszámolását Miskolcon.

– Soós Attila, a FIDESZ-KDNP frakciócsoport szóvivője –