Közlemény – Fidesz-KDNP: Ezért nincs pardon a nyomortelepek felszámolásában

Közlemény – Fidesz-KDNP: Ezért nincs pardon a nyomortelepek felszámolásában
Miskolc – Néhány napos a hír, amely szerint kábítószer árusítás közben értek tetten két személyt az ötödik utcában. A sajtónak nyilatkozó romaügyi szakértő szerint, ahol sok leszakadó család él rossz körülmények között, egymás mellett, ott nagyobb az esélye a nyomorra jellemző bűnözési formák terjedésének. Például az uzsorának, vagy az olcsó, azonosíthatatlan kábítószerek terjedésének.

A drogdíler páros lebukása kapcsán megszólaló szakértő ezután elmondta, hogy egyre többen vannak a cigány emberek között is, „akik úgy gondolják, hogy a számozott utcák környékét rendbe kell tenni. Akár esetleg azzal is, hogy azt mint nyomortelepet megszüntetik, és a helyére valami más kerül. Az ott élők lakhatását pedig az önkormányzat valamilyen más formában, de mindenképen megpróbálja segíteni.”

Nehezen lehetne összeszámolni az alkalmakat, amikor a Fidesz-KDNP miskolci politikusai a legnagyobb nyilvánosság előtt hívták fel a figyelmet arra, hogy Miskolc nyomortelepeinek megszüntetése nem helyi, pusztán csak az illető városrészre tartozó probléma, hanem az egész város ügye. Ezen belül pedig leginkább egészségügyi, gyermekvédelmi és bűnmegelőzési feladat is.

A városvezetés mindezek alapján, a kilakoltatási moratórium lejárta után, minden tétovázás nélkül folytatta, folytatja telepfelszámolási programját. Az érintett területeken most is zajlanak a végrehajtási eljárások, folynak a kiköltözések, kiköltöztetések.

Azt különösen sajnáljuk, hogy az egyre nagyobb támogatást élvező miskolci nyomortelep-felszámolási programunkat zavaros nyilatkozataikkal már csak a tehetetlen helyi MSZP-sek és a folyamatosan önmagukat kereső itteni jobbikosok akarják késleltetni.

– Hollósy András, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának szóvivője –


Előzetesben a „herbál” árusok

Miskolc – A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el annak a két férfinak, akik Miskolcon, az Ötödik utcában úgynevezett új pszichoaktív anyagot, „herbált” árultak. tovább »