Közlemény – Fidesz-KDNP: A visszanyert városi önállóság költségvetése lesz a 2015-ös

Miskolc – A Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja ezekben a napokban, hetekben, arra koncentrál, hogy Miskolc hamarosan elfogadandó költségvetése miképpen teremtse meg legfontosabb közös ügyeink megfelelő pénzügyi feltételeit.

Így például minden eddiginél több közpénzt áldozunk majd az idén a város rendjére, a város közbiztonságára. 2015-ben, oly sok esztendős várakozás után, indítjuk az egész Avast szebbé, kultúráltabbá, biztonságosabbá tevő programunkat. Természetesen folytathatnánk még a kisebb és nagyobb kezdeményezéseknek, fejlesztéseknek, vagy éppen városi óriás beruházásainknak a sorát …folytathatnánk a sort, hiszen éppen a Fidesz-KDNP kormánya volt az, amelyik az előző választási ciklusban kimentette a magyar önkormányzatokat a kilátástalan adósságcsapdából, lehetővé téve az önálló önkormányzati tervezést, működést. És éppen a mi városvezetésünk volt az, amelyik racionális gazdálkodásával elérte, hogy a kormánynak egyáltalán legyen kit megmentenie…

Az Orbán-kormány tettei nélkül, ma nemcsak a magánemberek, de az önkormányzatok sem lennének képesek az önálló létezésre.

Ma, a nagy nyilvánosság előtt, éppen annak az embernek, azaz Gyurcsány Ferencnek a pártja féltette az önkormányzatiságot, a városi önállóságot, aki miniszterelnökként a gátlástalan devizahitelezéssel tulajdonképpen majdnem felszámolta azt.

– Soós Attila a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője, a Fidesz-KDNP szóvivője –