Közlemény – Fidesz-KDNP: A Jobbik ismét elferdíti az igazságot

Miskolc – A Jobbik ismét elferdíti az igazságot és a tények helyett puszta feltételezésekkel próbál hangulatot gerjeszteni a városvezetés ellen. Minden napra jut valami a Jobbik-féle hazugságáradatból. Most az, hogy a városvezetés hibája a miskolci magántulajdonú tejipari cég, a MINNA Tejipari Zrt. elleni felszámolási eljárás.

Az igazság ellenben az, hogy a felszámolási eljárást nem a város, az önkormányzat, vagy közszolgáltató cége, a MIVÍZ Kft. indította, hanem egyéb más hitelező.

Ugyanígy az sem igaz, hogy a város vezetése, jelesül, Dr. Kriza Ákos polgármester, nem tett meg mindent a tejiparban dolgozók munkahelyének megmentéséért. Pontosan ezért állapodott meg korábban a MINNA Zrt-vel, a teijpari üzemet bérüzemben működtető MILKNET kft-vel az Önkormányzat, a Holding és a MIVÍZ Kft. A közmű cég ugyanis éppen a felszámolási eljárás elkerülésére, illetve a termelés további folyamatos működése érdekében állapodott meg a jogutód, MILKNET Kft-vel, hogy az új cég átvállalja a MINNA Tejipari Zrt. víz-közmű tartozását. Sem a város vezetése, sem pedig a MIVÍZ Kft. semmilyen felszámolási intézkedést nem tett eddig az említett cégek ellen. Az elmúlt időszakban pedig számos tárgyalást folytatott a város a tejipari cégnél alkalmazott emberek munkahelyének megőrzéséért, illetve a térségi tejipar megmentéséért.

– Soós Attila, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport szóvivője –