Közlemény – Fidesz-KDNP: A Jobbik a halottakkal is hadakozik, az MSZP-t már hősi halottaink sem érdeklik

Akt.:
Miskolc – Szegedtől, Nyíregyházán át Miskolcig, szerte az országban vannak emlékművei a második világháborúban elesett román katonáknak. Ez természetes, hiszen a háborús harcok áldozatait, az elesettek emlékét, a görög–római kultúra folytonosságát biztosító keresztény kultúrkörben mindenki tiszteli. Tragikus azoknak a sorsa – bármely nemzethez tartozzanak is -, akik háborúba mentek, életüket adták és távol hazájuktól nyugszanak. Sajnos magyar hőseink legtöbbje is idegenben nyugszik.

A halottak emlékét tehát mindenki tiszteli. Kivéve a miskolci Jobbikot, akiknek zavaros beszédű képviselői nem bírják elviselni a Szigligeti Ede téren meghúzódó világháborús emlékművet.

Ez szégyen, mindenekelőtt a miskolci Jobbik szégyene.

Hasonló mélységig jutott városunkban az MSZP. Ez a párt ma már csak a bográcsozni tud. Ennek a pártnak ma már semmit sem jelent a föláldozott magyar élet, azok emléke, akik évszázadokon keresztül életüket adták országunkért. Ezt onnét lehet tudni, hogy a miskolci MSZP-sek közül senki, de senki nem volt képes megemlékezni a magyar hősök emlékünnepén a magyar katonákra és civilekre, akik az életüket áldozták Magyarországért.

– A Fidesz képviselőcsoportjának nevében: Soós Attila, a képviselőcsoport vezetője –