Közlemény – Éjszakai vágányzár szeptember 19-én és 20-án

Éjszakai vágányzár szeptember 19-én és 20-án
Éjszakai vágányzár szeptember 19-én és 20-án - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – 2014. szeptember 19-én (pénteken) és 20-án (szombaton) éjszaka villamosok helyett villamospótló autóbuszok fognak közlekedni éjszakánként. Az 1 VP villamospótló autóbuszok a Tiszai pályaudvarról 20:37-03:37 között, míg Felső-Majláthról 21:05-4:15 között fognak indulni az 1-es villamos menetrendje szerint.

Este az utolsó és hajnalban az első villamos indulási ideje

Az utolsó 1-es villamos pénteken és szombaton a Tiszai pályaudvarról 20:24-kor, Felső-Majláthról 20:50-kor indul. Pénteken az utolsó 2-es villamos a Tiszai pályaudvarról 20:30-kor, a Vasgyárból 20:52-kor indul. Péntek este 21 órától a 2-es villamos helyett az Újgyőri főtérről induló 9, 19, 21, 29, 67 és 68-as autóbuszokat lehet igénybe venni (villamosbérlettel is) a Vasgyár felé, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér felé történő utazásra.

Az első 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 4:07-kor, Felső-Majláthról 4:40-kor indul. Szombaton a 0-s villamosok menetrend szerint indulnak.

A villamospótló autóbusz útvonala és megállói

A villamospótló autóbusz a Tiszai pályaudvar végállomáson a 31-es autóbusz megállóhelyéről indul, Felső-Majláth végállomáson a villamospótló autóbuszt a villamos felszállóhellyel párhuzamosan lehet igénybe venni.

A villamospótló járatok a Tiszai-pályaudvar – Újgyőri piac között a villamosmegállókban állnak meg (vagyis a belvároson keresztül közlekednek), az Újgyőri piac után a Testvériség utcánál rátérnek a közútra, és az alábbi helyeken lehet ezeket a villamospótló autóbuszokat igénybe venni:

  • a Bulgárföld, a Diósgyőr városközpont, valamint az Alsó-Majláth villamosmegállóhelyek helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein állnak meg.
  • A villamospótló autóbusz a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni.
  • A DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállók esetében a villamosmegállóval párhuzamosan, az út szélén kialakított villamospótlóautóbusz-megállóhelyeken állnak meg a villamospótló járatok.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –