Közlemény – DK: Rendkívüli közgyűlést a József Attila u. 45. szám alatt élők ügyében!

Miskolc – A Demokratikus Koalíciót március 6-án keresték fel a József Attila utca kétségbeesett lakói. A lakók elmondták, hogy a miskolci önkormányzattal kötött érvényes szerződéssel rendelkeznek az önkormányzati bérlakásokra, mégis bizonytalan a sorsuk, mert az ingatlant birtokló, az önkormányzattal szerződésben lévő cég felszámolás alatt áll.

Miskolc város közgyűlése március 12-én sürgősséggel tárgyalt egy ezzel kapcsolatos előterjesztést (előtte nap kapták kézhez a képviselők), miszerint egy soronkívüliségi lakáspályázaton indulhatnak a József Attila utcai lakók és így lehet, megoldódik problémájuk.

Azonban a részletek megismerése után kezdeményezzük, hogy Kriza Ákos polgármester haladéktalanul hívjon össze rendkívüli közgyűlést, ahol a Város szándéknyilatkozatot tesz a felszámoló felé: meg kívánja vásárolni a József Attila u. 45. szám alatti épületet, az ott található 69 lakást.

Ez a döntés biztosítaná az érintett lakók nyugodt lakhatását és egyúttal gyarapítaná Városunk lakásállományát is.

Intézkedjen a Polgármester, hogy MIK zrt elkészítse az erre vonatkozó előterjesztést, amelybe vonja be az ott lakók képviselőit is!

A Demokratikus Koalíció Miskolci Szervezete csak ily módon látja feloldhatónak az önkormányzat és a József Attila utcai lakók között kialakult vitát!

Miskolc, 2015. március 17.

dr. Tompa Sándor, önkormányzati
Zaveczki Tibor, képviselő szociális ügyvivő